MIMO SVIH PROCEDURA: Anita Haradinaj postaje ambasador lažne države Kosova
Foto: Facebook Printscreen/Anita Mucaj

TRAŽE PODOBAN KADAR

MIMO SVIH PROCEDURA: Anita Haradinaj postaje ambasador lažne države Kosova

Politika -

Rođaci i ljudi bliski Alijansi za budućnost Kosova koja drži ministarstvo spoljnih poslova lažne države imaju priliku da postanu diplomate.

Socijaldemokratska partija u koaliciji sa ABK nije uspela da dobije nijedno mesto u skupštini lažne države na izborima 6. oktobra, niti joj je dodeljeno bilo koje ministarstvo, ali nisu prekinuli saradnju sa strankom Ramuša Haradinaja. Očekuje se da će bivša kandidatkinja za poslanika ove stranke Šćipe Pantina biti nominovana za ambasadora u Japanu.

Kosovski mediji na albanskom jeziku prenose i da se Anita Haradinaj, supruga bivšeg premijera i jednog od komandanata terorističke OVK, takođe pominje kao kandidat za diplomatsku službu.

Pre tri meseca, ministarstvo na čelu sa Meljizom Haradinaj Stubla iz ABK, otvorilo je konkurs za 15 zaposlenih koji će biti raspoređeni kroz konzularne misije.

"Koha" saznaje da su Anita Haradinaj i bivša poslanica PSD Aida Derguti u procesu regrutovanja. Ministarstvo spoljnih poslova nije komentarisalo da li su njih dve među odabranima.

"Koha" nije uspela da kontaktira Anitu Haradinaj i Aidu Derguti.

Izvori lista navode da ovaj konkurs nema ni odobrenje odeljenja za javnu upravu koje sada deluje u okviru ministarstva unutrašnjih poslova.

(Kurir.rs/kosovo-online.com/Foto:Facebook/Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track