HARADINAJEV SARADNIK IDE U HAG Šalja sutra pred sudom zbog optužbi da je počinio RATNI ZLOČIN nad civilima! Evo kako ga ispraćaju
Foto: Printscreen Youtube/ News Now

blizak saradnik Haradinaja i Limaja

HARADINAJEV SARADNIK IDE U HAG Šalja sutra pred sudom zbog optužbi da je počinio RATNI ZLOČIN nad civilima! Evo kako ga ispraćaju

Politika -

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Hadži Šalja sutra će u Specijalizovanom tužilaštvu Kosova u Hagu biti saslušan u svojstvu okrivljenog zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Ovaj bivši pripadnik terorističke OVK iz Mališeva, blizak saradnik Ramuša Haradinaja i Fatmira Limaja, u avgustu je dobio poziv iz Tužilaštva i tom prilikom rekao da se njegovim saslušanjem i saslušanjem ostalih pripadnika tzv. OVK dovodi u pitanje vrednosti "rata koji je OVK vodila".

Šalja je jedan od više od 260 bivših pripadnika terorističke OVK koji su pozvani pred Tužilaštvo u Hagu u svojstvu osumnjičenih ili svedoka.

Specijalni sud je intenzivirao svoj rad poslednjih sedmica, a prvom optuženom Salihu Mustafi pročitana je optužnica i započelo suđenje, na kome će, kako je objavio specijalni tužilac Džek Smit, biti saslušano 16 svedoka.

Uz Mustafu, u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda za Kosovo u Hagu nalaze se i predsednik i potpredsednik "Udruženja veterana OVK" Hisni Gucati i Nasim Haradinaj zbog krivičnih dela protiv pravosuđa.

Kurir.rs/Srna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track