DOBILI BISMO I MI ORUŽJE DA IMAMO PARE: Albanci ne mogu da podnesu da Turska naoružava Srbiju moćnim dronovima
Foto: EPA

ĆUNI ZAKUKAO NA SAV GLAS

DOBILI BISMO I MI ORUŽJE DA IMAMO PARE: Albanci ne mogu da podnesu da Turska naoružava Srbiju moćnim dronovima

Politika -

Ministar odbrane lažne države Kosova Anton Ćuni izjavio je da nije saglasan sa ocenama da je Turska bliža Beogradu nego Prištini uprkos činjenici da namerava da Srbiju naoruža vrlo naprednom vojnom tehnologijom.

- U Turskoj postoje neke kompanije koje imaju državne subvencije i njima upravlja politika turske vlade. Te privatne kompanije imaju pravo da pružaju usluge drugim zemljama kao u ovom slučaju Srbiji - rekao je Ćuni gostujući na jednoj kosovskoj televiziji.

Srbija prema još nepotvrđenim informacijama pregovara sa Turskom o kupovini bespilotne letelice "Barjaktar". Ovaj dron smatra se ponosom turske avijacije jer je 100 odsto proizvod domaće industrije.

Proizvodi se u dve verzije - kao borbena i kao izviđačka letelica. Srbija bi njenom nabavkom postala prva zemlja u regionu sa ovakvim vazduhoplovima.

Ćuni je istakao da bi tzv. Kosovo takođe moglo da poseduje to oružje ako bi imalo dovoljno razvijenu ekonomiju.

- Kompanije koje prodaju naoružanje Srbiji izrazile su spremnost da to oružje bude dostupno i nama. Ali ne radi se o tome da gledaju na naše neprijatelje ili države prijatelje već na finansijske mogućnosti - dodao je Ćuni.

(Kurir.rs/Foto:EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track