SA FUNKCIONERKOM UHAPŠEN I DIREKTOR: Bivši vaterpolista davao mito pomoćnici ministra BRANI SE ĆUTANJEM!
Osumnjičen za potkupljivanje Čedomir Drašković, Foto: Privatna arhiva

Otkrivamo

SA FUNKCIONERKOM UHAPŠEN I DIREKTOR: Bivši vaterpolista davao mito pomoćnici ministra BRANI SE ĆUTANJEM!

Politika -

Pored Darije Janjić Nišavić, uhapšen je i Čedomir Drašković, nekad zvezda vaterpola, a danas direktor firme „Vustal“, zbog apanaže od 1.000 evra mesečno za nameštanje poslova

U policijskoj akciji u kojoj je pre dva dana uhapšena Darija Janjić Nišavić, pomoćnica ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, zbog primanja mita, priveden je i D. Č, fizičko lice, zbog davanja mita, a kako saznaje Kurir, reč je o Čedomiru Draškoviću, bivšem vaterpolisti, danas direktoru u firmi „Vustal“ doo.

Sumnja se da je Janjić Nišavić primila od Draškovića mesečnu ratu od 1.000 evra - dogovor je bio da joj se mesečno isplaćuje taj iznos naredne dve godine, za pomoć pri dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, a koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

Uhvaćeni na delu Novac koji je trebalo da primi Janjićeva
Uhvaćeni na delu Novac koji je trebalo da primi Janjićevafoto: Screenshot

Čedomir Drašković se na ispitivanju branio ćutanjem - navodi izvor našeg lista. Pomenuta firma „Vustal“ doo je, kako se navodi na njihovom sajtu, „konsultantska firma specijalizovana za savetovanje i poslovnu podršku u oblasti dobijanja i korišćenja sredstava iz fondova EU“.

- Naši eksperti mogu se angažovati tokom svih faza razvoja i implementacije projekta, a organizujemo i tematske stručne obuke. Takođe, pronalazimo partnere za vaš projekat na lokalnom i regionalnom nivou, informišemo vas o raspisanim pozivima za podnošenje predloga projekata, kao i o aktuelnim domaćim i inostranim tenderima iz oblasti za koju ste zainteresovani - navodi se na sajtu firme.

Uhapšena na poslu Darija Janjić Nišavić
Uhapšena na poslu Darija Janjić Nišavićfoto: Privatna arhiva

„Vustal“ je osnovan u decembru 2015, Čedomir Drašković je na sajtu Agencije za privredne registre upisan kao zakonski zastupnik firme, dok je njen stoprocentni vlasnik Maja Drašković.

Broj mobilnog telefona, naveden na sajtu firme, juče nije bio dostupan.

Hapšenje Darije Janjić Nišavić i Draškovića je usledilo posle višemesečne predistrage, a akciju su sproveli pripadnici MUP, Direkcije policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Kurir.rs/ J. S. - K. B.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track