Jorgobanka!

Jorgovanka Tabaković guverner

Jorgobanka!

Politika -
Potpredsednica SNS novi je guverner Narodne banke Srbije, a prvo će smanjiti sebi platu i zamrznuti status u stranci

BEOGRAD - Skromna!Jorgovanka Tabaković, potpredsednica SNS, novi je guverner Narodne banke Srbije, a juče je izjavila da će prvo sebi smanjiti platu i zamrznuti status u stranci.- Plate u NBS biće u skladu s onim u privredi. Takođe želim da istaknem da mi je čast što me je za ovu važnu funkciju predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Radiću kao zaštitnik građana, jer ću štititi njihove interese kroz održavanje monetarne stabilnosti - rekla je Tabakovićeva i dodala da je kontrola finansijskog sektora potrebna, naglašavajući da ne misli samo na slučaj Agrobanke.Tabakovićeva je najavila da treba ispitati gde ide novac od preleta aviona koje prikuplja Agencija za kontrolu leta.- Prihod se meri stotinama miliona evra i nije pod kontrolom Ministarstva finansija. Gde je novac? Proverićemo - najavila je guvernerka.Viceguverner NBS Bojan Marković podneo je juče neopozivu ostavku.- Čvrsto verujem da je u društvu u kojem je korupcija visoka mnogo bitnije zadržati visok nivo stručnosti, profesionalizma i transparentnosti, nego biti fleksibilan u smislu prihvatanja pojedinih naoko dobronamernih zahteva iz formalnih i neformalnih uticajnih izvora - rekao je Marković.Reagovanja narodnih poslanika

Nada Kolundžija (DS) ...Jasno je da nema depolitizacije, a da je izbor Tabakovićeve namera nove vlasti da uspostavi potpuno partijsku državu.

Branko Ružić (SPS)Uveren sam da će biti odgovorna prema građanima Srbije i da će se izboriti za finansijsku stabilnost Srbije.

Maja Gojković (NP)Podržavamo Tabakovićevu, jer je dala čvrsta uverenja da će biti nezavisna i da će raditi u interesu građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track