DELEGACIJA SRPSKE LISTE SA LAJČAKOM: Formiranje Zajednice srpskih opština bitno za opstanak Srba na KiM
Foto: Dado Đilas

od vitalnog značaja

DELEGACIJA SRPSKE LISTE SA LAJČAKOM: Formiranje Zajednice srpskih opština bitno za opstanak Srba na KiM

Politika -

PRIŠTINA - Delegacija Srpske liste istakla je danas tokom sastanka sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) od vitalnog značaja za opstanak srpskog naroda na Kosovu.

Sastanku su prisustvovali predsednik SL Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić, koji su istakli da je nerazumno da se sedam i po godina kasni sa uspostavljanjem ZSO.

"Stoga je na sastanku prenet jasan stav srpskog naroda da je potrebno najhitnije i bez ikakvog odlaganja formirati Zajednicu srpskih opština u skladu sa dogovorom u Briselu", navodi se u saopštenju Srpske liste, prenosi portal Kosovo online.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nemanja Nikolić

Kako se navodi, na sastanku je posebno analizirana politička situacija, ali i problem bezbednosti Srba na Kosovu u svetlu serije incidenata koji su se desili u prethodnom periodu.

Povodom susreta na Tviteru se oglasio Dalibor Jevtić koji je naveo da su Lajčaku poručili da je implementacija sporazuma o ZSO put ka izgradnji poverenja.

"Zajednica srpskih opština, pitanje raseljenih i imovine glavne teme sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine gospodinom Lajčakom", naveo je Jevtić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track