MORBIDNE OPTUŽBE TRIFUNOVIĆA: Sergej lešinari, preko mrtvog Olivera bi da se dočepa vlasti
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC, Dado Đilas

Funkcioneri osudili

MORBIDNE OPTUŽBE TRIFUNOVIĆA: Sergej lešinari, preko mrtvog Olivera bi da se dočepa vlasti

Politika -

Glumac i bivši lider PSG prevazišao samog sebe izjavom da je predsednik Srbije učestvovao u ubistvu lidera Srba sa Kosova i Metohije Ivanovića

Politički funkcioneri oštro su osudili izjavu bivšeg predsednika PSG Sergeja Trifunovića, koji je optužio lično predsednika Srbije Aleksandra Vučića za ubistvo Olivera Ivanovića, poručivši mu da je dotakao dno, da lešinari kako bi se dočepao vlasti preko mrtvog Ivanovića!

Trifunović je doslovce za portal Nova S rekao:

Poslednja šansa

- Nemam nikakvu sumnju da je Aleksandar Vučić učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića u smislu da je barem znao da će se to dogoditi, da je zažmurio, trepnuo, aminovao, možda čak i naručio, bog te pita. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović poručila je da je sramotno da opozicioni političari, u odsustvu bilo kakve ideje i programa, koriste napade na predsednika Srbije kao svoju poslednju šansu da budu primećeni u medijima i javnosti.

- Ono što radi Sergej Trifunović je primer potpunog odsustva odgovornosti, jer se služi morbidnim optužbama protiv predsednika Srbije da podigne rejting svojoj stranci posle neuspeha da pređe cenzus na izborima, na kojima je osvojila manje od dva odsto glasova - istakla je Mihajlovićeva.

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić ocenio je da Trifunović ovom izjavom napada državu Srbiju.

Dačić: Šta  građani Srbije misle o  Trifunoviću,  videlo se na izborima, nula ostaje nula
Dačić: Šta građani Srbije misle o Trifunoviću, videlo se na izborima, nula ostaje nulafoto: Zorana Jevtić

Po nagovoru Đilasa

- Šta srpski narod i građani Srbije misle o Trifunoviću videlo se na nedavnim izborima, nula ostaje nula - istakao je Dačić.

Pokret socijalista Aleksandra Vulina najoštrije je reagovao povodom optužbi Trifunovića.

- Pošto je na parlamentarnim izborima video da građani Srbije ne misle baš ništa dobro o njemu, lešinar Trifunović preko mrtvog Olivera Ivanovića pokušava da se vrati u politički život Srbije. Vučić, kao i svaki pristojan čovek, nikada nije govorio o tome koliko je pomogao Ivanoviću i njegovoj porodici, pa, čak ni o tome koliko je svojevremeno pomogao i lešinaru Trifunoviću, koji ga po nagovoru Đilasa besramno optužuje za ubistvo. Ali to je razlika između čoveka i lešinara - naveo je PS u saopštenju.

MARKO ĐURIĆ

Trifunović ima narkotičke halucinacije

Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je da je ovo pokazatelj o panici dela opozicije.

- Optužiti predsednika sopstvene države za političko ubistvo, na osnovu narkotičkih halucinacija, dno je političke neodgovornosti i svedoči o potpunoj izgubljenosti i panici dela srpske opozicije, ali i o očajanju onih koje je instruiraju i finansiraju. Njegove izjave više nisu ni za sud, već ga kvalifikuju za neku zdravstvenu ustanovu zatvorenog tipa - naglasio je Đurić.

Kurir.rs, I. Ž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track