VLADIMIR ORLIĆ: Đilas, hronično gladan vlasti i tuđih para, sve teže podnosi ekonomske uspehe Srbije
Foto: Zorana Jevtić

oštro

VLADIMIR ORLIĆ: Đilas, hronično gladan vlasti i tuđih para, sve teže podnosi ekonomske uspehe Srbije

Politika -

član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić kaže da lider SSP Dragan Đilas sve teže podnosi sve ekonomske ushepe Srbije.

- Žuti tajkun Dragan Đilas, hronično gladan vlasti i tuđih para, sve teže podnosi ekonomske uspehe Srbije. Kako se nižu pohvale našoj državi od MMF, Svetske banke, EBRD, Evropske komisije – nervoza u redovima tajkuna raste. A pravu tačku ključanja doživljava u trenutku kada Srbiji i Aleksandru Vučiću stižu priznanja i iz regiona, čak i od onih koji nam tradicionalno nisu naklonjeni, ali su razumni dovoljno da priznaju očigledan uspeh. Od toga, već, ovdašnji lopovi iz bivšeg režima gube i poslednje tragove razuma. Ako ih je bilo - navodi Orlić.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodaje da čak i „Dnevni avaz“ zaključi da od Aleksandra Vučića „treba učiti ako se ekonomski upravlja zemljom u najtežim vremenima“, jasno je kako stvari realno stoje.

- A propali tajkun i politički marginalac Đilas, uz bolni arlauk „Zar mi je to hvala što sam patetisao, lagao da sam nosio crni flor za Sarajevo devedesetih, dok sam zapravo bio sitni švercer u Češkoj??!“, brže – bolje uključi svoju veb kameru da „on svima objasni“ – kako je „u stvari“. Da se obruši još jednom na strane investicije, jer baš tamo gde regionalna štampa priznaje da je Aleksandar Vučić „imao hrabrosti, znanja i političke odlučnosti za reforme koje su Srbiju danas dovele na sam vrh Evrope!“ piše – da smo to uspeli i zahvaljujući činjenici da 61 odsto svih stranih direktnih investicija na Zapadnom Balkanu završi u Srbiji, upravo zahvaljujući Vučićevoj politici. I kako mogu onda da deluju pokušaji neznalice Đilasa da ceo svet ubedi u suprotno? Komično i jadno, naravno, drugačije i ne može - zaključuje Orlić.

foto: Sonja Spasić

Navodi da svi u Srbiji, ali i u regionu, znaju: "da je sam Đilas oduvek voleo samo one „investicije“ koje usmeravaju milione evra u njegove privatne džepove".

- Tačnije, 619 miliona evra prihoda za njegove firme, tokom onih godina koje je Đilas proveo na vlasti. Što od republičkih, što od gradskih preduzeća i ustanova, kako je utvrdila Verica Barać. Delom i od reketiranja stranih investitora, kako je svedočio Boško Obradović. A delom i od reketiranja domaće privrede, kako je svedočio bivši direktor Demokratske stranke. Ali sem takvih „investicija“ – tajkun Đilas za druge ne zna i neće da zna. Pa sa svojim pajtašima traži od EU da ne investira u Srbiju, samo zato što oni nisu na vlasti. I još se hvale time, bednici - ističe Orlić i dodaje:

" Dok mrmlja sebi u bradu brojeve koje ne razume i priča o dugovima, ne seća se da je javni dug u vreme bivšeg režima, baš zbog neznalica i štetočina poput Đilasa, probio i limite domaćih zakona, pa i limite Mastrihta, da bi ga zauzdao tek Aleksandar Vučić, „energičnim i teškim reformama“ kojima se danas dive i region i čitava Evropa. Ako ne razume razloge zbog kojih je javni dug u Srbiji danas stabilan, ma koliko tajkuni želeli drugačije, neka Đilas proba makar da se podseti: koliko je guranju Srbije na ivicu ekonomske provalije (ponovo reči „Dnevnog avaza“) doprineo lično – kada je u Beogradu na milione evra ostao dužan deci, trudnicama, porodiljama, penzionerima... I neka se seti – ko je sve te dugove vratio. Jasno: vratio ih je Vučić, politikom koja danas podiže i prosečnu platu u Srbiji, na čemu nam zavide i komšije, svi koji su do nedavno uvek bili ispred nas po platama i penzijama. I uzalud su jalove priče, neuspešna kontrola besa i skrivanje pare koja izlazi iz ušiju, sva nemušta „objašnjenja“ i svo Đilasovo poziranje pred veb kamerom dok se divi samom sebi. Realnost je jasna, nju vidi ceo svet, a što je najvažnije – vide je i razumeju građani ove zemlje. Oni žele nove uspehe svojoj zemlji, još bolji život svojoj deci i unucima, a lopužama i neznalicama su zauvek rekli zbogom. Zato žute tajkune ne gleda i ne sluša više niko, njihovim lažnim obećanjima niko ne veruje. Jednom su narod slagali i naplatili to skidanjem kože sa leđa ljudima. Neće više nikada, u to mogu da budu sigurni"-

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track