VUČIĆ REAGOVAO NA ĐILASOVE TVRDNJE: On nema dugove, jer je mnogo bogat! Svašta su uzimali u svoje vreme, dok su bili na vlasti
Foto: Tanjug Printscreen

TUŽNO UNUTRAŠNJE POLITIČKO PITANJE

VUČIĆ REAGOVAO NA ĐILASOVE TVRDNJE: On nema dugove, jer je mnogo bogat! Svašta su uzimali u svoje vreme, dok su bili na vlasti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je danas tvrdnje Dragana Đilasa da je Srbija zadužena 50 milijardi evra i precizirao da je reč o 26 milijardi evra, što je 57 odsto BDP-a, a po čemu je Srbija među najboljim zemljama u Evropi.

Odgovarajući na pitanje novinara u Novom Sadu na zajedničkoj pres konferenciji sa hrvatskim ministrom Gordanom Grlićem Radmanom da prokomentariše tu Đilasovu izjavu, Vučić je to okarakterisao kao "tužno unutrašnje političko pitanje", uz opasku da veruje da Đilas lično nema dugove, pošto je, kaže, mnogo bogat.

"Svašta su uzimali u svoje vreme, dok su bili na vlasti", dodao je Vučić.

Vučić je naglasio da i Hrvatska i mnoge druge zemlje imaju i proporcionalno i u apsolutnim brojevima veći dug od Srbije.

"Srpski dug je svakako pod kontrolom, dobro stojimo i nemamo nikakvih problema. Sve dok je javni dug ispod kriterijuma Mastrihta od 60 odsto - nemamo problem".

Po tom pitanju smo jedna od najuspešnijih evrpskih zemalja, a po stopi rasta ove godine bićemo najuspešniji, naglasio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track