VUČIĆ RAZGOVARAO S MEDVEDEVOM: Dobri odnosi Srbije i Rusije na svim poljima saradnje
Foto: Instagram

dobra saradnja u svim međunarodnim institucijama

VUČIĆ RAZGOVARAO S MEDVEDEVOM: Dobri odnosi Srbije i Rusije na svim poljima saradnje

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video-linka sa zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, predsednikom Sveruske političke stranke Jedinstvena Rusija Dmitrijem Medvedevom.

U dugom i prijateljskom razgovoru, predsednik Vučić i zamenik predsednika Saveta bezbednosti, predsednik stranke Jedinstvena Rusija Medvedev potvrdili su veoma dobre odnose koje imaju Srbija i Rusija na svim poljima saradnje.

Dvojica sagovornika razgovarali su o krizi izazvanoj pojavom korona virusa, ali i načinima kako da dve zemlje sarađuju po tom pitanju. Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Ruske Federacije Srbiji početkom velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv kovid-19.

Istovremeno, predsednik Vučić i zamenik predsednika Saveta bezbednosti, predsednik stranke Jedinstvena Rusija Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama. Predsednik Vučić je posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti, predsednik stranke Jedinstvena Rusija Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji. Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobedi nad korona virusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima. Događaj je održan uoči Međunarodnog međupartijskog foruma "ŠOS+" na temu "Privreda za ljude".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track