ZASEDA SKUPŠTINA SRBIJE: Oni su kandidati za Dačićeve zamenike FOTO
Foto: Ana Paunković

konstitutivna sednica

ZASEDA SKUPŠTINA SRBIJE: Oni su kandidati za Dačićeve zamenike FOTO

Politika -

Skupština Srbije nastavila je danas konstitutivnu sednicu na čijem dnevnom redu je izbor predsednika parlamenta, potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara i izbor radnih tela.

Za predsednika Skupštine predložen je Ivica Dačić, a u toku je glasanje.

Za potpredsednike Narodne Skupštine predloženi su: Vladimir Orlić (SNS), Stefan Krkobabić (SNS), Radovan Tvrdišić (SPAS), Marija Jevđić (SPS-JS), Elvira Kovač (SVM) i Muamer Zukorlić (SPP-DMP).

foto: Kurir

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da mu je čast da bude na čelu najvišeg predstavničkog tela i dodao da će njegova uloga biti da predstavlja parlament i samim tim da štiti njegov integritet.

foto: Ana Paunković

- Za mene je velika čast da budem na čelu najvišeg tela, nosioca ustavne i zakonodavne vlasti. Zahvaljujem se Vučiću što me je postavio na ovo mesto - rekao je Dačić na samom ulasku u Skupštinu.

Dačić, koji će biti predsednik Skupštine, danas je obavio primopredaju dužnosti ministra spoljnih poslova sa premijerkom Anom Brnabić. U holu parlamenta je veliki broj pripadnika medija koji prate nastavak konstitutivne sednice.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track