FORMIRANO 18 SKUPŠTINSKIH ODBORA: Martinoviću administrativni, Đukanoviću pravosuđe
Foto: Ana Paunković

konstituisanje parlamenta

FORMIRANO 18 SKUPŠTINSKIH ODBORA: Martinoviću administrativni, Đukanoviću pravosuđe

Politika -

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinović vodiće skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i u novom sazivu parlamentu dok je za predsednika Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu izabran poslanik SNS Vladimir Đukanović.

Poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević vodiće ubuduće Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo. Pored Žarić Kovačević u odboru su, kako je objavio Službeni glasnik, između ostalih i Milenko Jovanov, Lav Grigorije Pajkić, Milena Popović, Balint Pastor...

U odboru za odbranu i unutrašnje poslove su poslanici SNS Aleksandar Marković, Zoran Dragišić, socijalista Dušan Bajatović...

U okviru konstituisanja parlamenta, nakon izbora Ivice Dačića za predsednika najvišeg zakonodavnog tela, formirano je i 18 skupštinskih odbora.

Formirani su odbori za spoljne poslove, za evropske integracije, za zaštitu životne sredine, za zdravlje i porodicu, za rad i socijalna pitanja, za kulturu i informisanje, za Kosovo i Metohiju, za obrazovanje i nauku, za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, za dijasporu i Srbe u regionu, za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, za odbranu i unutrašnje poslove, za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Administrativni odbor.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track