BOŠKO SE KITI TUĐIM PERJEM: DSS podsetila Obradovića da su se oni kao stranka mnogo pre njega zalagali za promenu izbornog sistema
Foto: Tamara Trajković

zaboravan

BOŠKO SE KITI TUĐIM PERJEM: DSS podsetila Obradovića da su se oni kao stranka mnogo pre njega zalagali za promenu izbornog sistema

Politika -

Demokratska stranka Srbije oglasila se na Tviteru reagujući na objavu Boška Obradovića kojom je on još jednom potencirao promenu proporcionalnog izborni sistem sa zatvorenim izbornim listama.

"Odlično da su najzad i drugi prepoznali da je partitokratija kancer koji uništava našu zemlju!

Predsednik DSS Miloš Jovanović se godinama unazad zalaže i promoviše ideju da se građanima omogući da svoje predstavnike biraju po imenu i prezimenu.

Naime DSS je podsetio da je još 2018. godine tadašnji kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović izjavio je na završnoj predizbornoj konvenciji da se DSS zalaže za raspisivanje referenduma u prestonici o promeni izbornog sistema.

"Dosta je glasanja za liste, dosta je glasanja za aparatčike, dosta je glasanja za stranke koje državu shvataju kao plen, i resurse državne kao plen za punjenje privatnih računa i džepova", poručio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, potrebna je promena izbornog sistema".

Svojim tvitom Dss je samo podsetila Obradvića da on sada tek promoviše nešto zašta se oni odavno zalažu kao stranka.

Kurir.rs

Foto Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track