Najnovije vesti

PRIMOPREDAJA: Ružić i Vukosavljević predali ministarstva damama Mariji i Maji (FOTO)
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

nova vlada srbije

PRIMOPREDAJA: Ružić i Vukosavljević predali ministarstva damama Mariji i Maji (FOTO)

Politika

Koleginicama poželeli uspeh u radu

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samuprave Marija Obradović preuzela je danas dužnost od ministra Branka Ružića, koji je novi ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Ružić je Obradović predao Izveštaj o radu, nakon čega je održan radni sastanak. Ružić je novu ministarku upoznao sa rezultatima Ministarstva postignutim u prethodnom periodu, kao i sa javnim politikama čiju je realizaciju potrebno implementirati kako bi državna, lokalna i javna uprava bile efikasani sistemi u službi gradana i privrede.

Koleginici je poželeo uspeh u radu i naveo da je u Ministarstvu čeka tim profesionalnih službenika na koje će moći da se osloni. Dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samourpave danas prelazi na novu funkciju u Ministarstvo prosvete. Potredsednik Socijalističke partije Srbije funkciju ministra preuzeće od Mladena Šarčevića.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Marija Obradović, potpredsednica Srpske napredne stranke ulaskom u kabinet u Nemanjinoj 11 prvi put postaje deo izvršne vlasti.

U dugom poslaničkom mandatu bila je na čelu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, članica Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije, Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže. Rođena 1974. godine u Kraljevu, gde je stekla i osnovno obrazovanje, Pedagošku akademiju završila je u Kruševcu i Učiteljski fakultet u Beogradu.

Primoporedaja dužnosti obavljena je i u Ministarstvu kulture gde je eksministar Vladan Vukosavljević predao dužnost bivšoj predsednici parlamenta Maji Gojković.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...