ENTONI GODFRI GODINU DANA KAO AMBASADOR AMERIKE U BEOGRADU: Srbijo, hvala ti na svemu! Zaljubio sam se u ljude i kulturu (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

OSEĆA SE KAO DRAGI GOST

ENTONI GODFRI GODINU DANA KAO AMBASADOR AMERIKE U BEOGRADU: Srbijo, hvala ti na svemu! Zaljubio sam se u ljude i kulturu (VIDEO)

Politika -

Prošlo je godinu dana otkako je Entoni Godfri počeo misiju u Srbiji.

Američki ambasador u Beogradu sumirao je prvu godinu na funkciju u našoj zemlji. Snimio je video u kome je, NA SRPSKOM JEZIKU, izneo utiske.

Kako Godfri kaže, zaljubio se u Srbiju!

Na snimku Entoni Godfri kaže:

"Prošlo je godinu dana otkako smo moja porodica i ja došli u Beograd. Mesto američkog ambasadora u Srbiji je najveća čast u mojoj profesionalnoj karijeri. Hoću da se ovom prilikom zahvalim na veličanstvenoj prvoj godini.

Godina 2020. nije bila laka ni za kog od nas. Kovid je odneo na desetine hiljada života. Među preminulima je i moj otac, kao i članovi porodica još nekoliko kolega iz naše ambasade. Zahvalan sam na izjavama saučešća. Zahvalan sam i svojoj supruzi En, koja sa svojim novim prijateljima radi na tome da žene u Srbiji budu snažne i samostalne.

foto: Youtube Printscreen

Naši životi su se okrenuli naglavačke. Ipak, na proteklu godinu gledam sa nadom i optimizmom. Uprkos svim izazovima, radili smo zajedno i uradili neke sjajne stvari na koje možemo biti ponosni.

Srbi i Amerikanci su ponovo stali rame uz rame, da jedni drugima pomognu. Ne zaboravno je to što su Er Srbija i Vlada Srbije uradili da se Amerikanci vrate kućama. I mi smo se potrudili da pomognemo našim prijateljima u Srbiji. Doneli smo pomoć vrednu preko četiri miliona dolara.

foto: Youtube Printscreen

Kao što sam rekao, naše partnerstvo je sve jače i zato imamo sve razloge za optimizam.

Ovo će sve proći, bićemo jači nego ikada.

foto: Youtube Printscreen

Ova prva godina na mestu ambasadora obnovila je moju veru u sposobnost ljudi da uvek nađu rešenje, bilo da se radi o vakcini ili o uzbudljivoj novoj eri u američko-srpskim odnosima.

Zahvaljujući viziji onih koji nas vode i veri u vrednosti koje delimo sa Evropom donosimo promene i donosimo ih zajedno.

Prošlost je naša vodilja, kada su Amerika i Srbija bili saveznici u najtežim vremenima.

foto: Youtube Printscreen

Ja imam velike ambicije i verujem da danas možemo da postignemo još više, stabilnost i prosperitet Srbije.

Prijateljstvo između naših naroda je jače nego ikada. Obećavam vam da ću i dalje raditi na tome.

Biti ambasador ne znači samo sedeti na sastancima, pisati izveštaje ili pričati o trgovinskoj politici. Meni se desilo da se zaljubim u ljude, pejzaže i kulturu Srbije.

foto: Youtube Printscreen

A da, otkrio sam i tu vašu neviđeno ukusnu hranu. Vau!

Srbijo, beskrajno ti hvala, što se učinila da se osećam kao dragi gost i što si spremna da iznova gradiš prijateljstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Hvala ti na svemu.

Najlepše od svega, tek smo počeli".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track