DRŽAVNIČKI I NACIONALNI ČIN Popović: Vučić u Podgorici - poruka snage i jedinstva
Foto: Kurir/Z.Šaponjić

poslata snažna poruka

DRŽAVNIČKI I NACIONALNI ČIN Popović: Vučić u Podgorici - poruka snage i jedinstva

Politika -

Predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović ocenio je danas da je od izuzetnog nacionalnog značaja odluka predsednika Aleksandra Vučića da, kao lider najveće srpske države i matice svih Srba, prisustvuje sahrani Mitropolita Amfilohija.

"Tim odgovornim, državničkim i nacionalnim činom poslata je snažna poruka da je srpski narod povratio svoje dostojanstvo i svoju nezavisnu politiku. Ko to ne vidi, zaslepljen je mržnjom, a ko to kritikuje, ne želi dobro srpskom narodu", naveo je Popović.

foto: Marina Lopičić

On je naglasio da je ispraćaj mitropolita Amfilohija u Podgorici bio veliki Sabor srpskog jedinstva koji, kako je naveo, posle dugo godina podela, uzmicanja i slabljenja "ponovo budi nade u istinski preporod i snagu naše nacije".

"Gospod je tako hteo da se oko odra Mitropolita, koji je u svom duhovnom pastirskom delanju povezao sve srpske krajeve, od Republike Srpske, Srbije sa našim svetim Kosovom, sve do voljene Crne Gore, okupe svi današnji politički i duhovni lideri srpskog naroda", naveo je Popović.

On je dodao da je ta slika "probudila u srcima svih Srba snažnu veru da ćemo opet, nakon svih tragedija koje smo prošli u prethodne tri decenije, biti povezani, ujedinjeni i duhovno ojačani, i tako pripremljeni za izazove novog vremena i budućnosti".

"Odlazak velikog Mitropolita Amfilohija u Nebesku Srbiju otvorio je vrata novom okupljanju srpskog naroda odlučnijeg nego ikada pre da brani svoje večne vrednosti vere, slobode, nezavisnosti i jedinstva. To su vrednosti koje je čitavim svojim životom svedočio naš Mitropolit Amfilohije", poručio je Popović.

Ministar Popović je zajedno sa predsednikom Vučićem prisustvovao sahrani mitorpolita Mafilohija koja je juče održana u Podgorici.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track