VUČIĆ O AMERIČKIM IZBORIMA: Imam korektne lične odnose sa Bajdenom, ali za Srbiju bi bilo nešto lakše da pobedi Tramp (KURIR TV)
Foto: Ana Paunković

važno zbog kosova i metohije

VUČIĆ O AMERIČKIM IZBORIMA: Imam korektne lične odnose sa Bajdenom, ali za Srbiju bi bilo nešto lakše da pobedi Tramp (KURIR TV)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema sumnje da bi za Srbiju bilo "nešto lakše" kad bi na sutrašnjim izborima u SAD pobedio kandidat republikanaca i aktuelni predsednik Donald Tramp.

Vučić je na konferenciji za novinare, govoreći o kosovskom problemu, rekao da za Beograd ostaju važni američki izbori na kojima je, bez sumnje, favorit demokratski kandidat Džo Bajden, sa kojim, kako kaže, lično ima korektne odnose, ali čija politika nije bila naklonjena Srbiji.

- Ta politika i neće biti naklonjena Srbiji i to nema veze sa dobrim ličnim odnosima, to moramo da znamo - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da ne misli da je "sasvim realna" pobeda Donalda Trampa, ali da nije nemoguća i da bi za Srbiju to bilo "nešto lakše".

- Pobeda Trampa bi bez sumnje bila nešto lakša i to nije pitanje odnosa. Zato se čudim pojedinim ljudima koji kažu "šta ćemo ako pobedi Bajden"... Pa nećemo ništa, ali nismo slepi, gluvi i glupi da ne vidimo šta bi bilo nešto lakše i bolje za nas - rekao je Vučić.

Naveo je da svi moramo da vidimo i razumemo koliko je teška situacija za nas i da nisu idealne stvari za nas u Evropi i svetu, navodeći kao primer i ključne političke faktore u Nemačkoj.

- CDU ima makar malo razumavanja za teškoće kojima se suočava Beograd, ali drugi ne - rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track