SELAKOVIĆ SE SASTAO SA SKALFAROTOM: Srbiju i Italiju povezuje snažno prijateljstvo
Foto: Nebojša Mandić

SOLIDARNOST U NAJTEŽIM VREMENIMA

SELAKOVIĆ SE SASTAO SA SKALFAROTOM: Srbiju i Italiju povezuje snažno prijateljstvo

Politika -

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković primio je danas državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Ivana Skalfarota kojem je zahvalio na čvrstoj podršci koju Italija pruža Srbiji na putu evrointegracija.

Selaković i Skalfaroto razgovarali su o aktuelnoj bilateralnoj, regionalnoj saradnji, dijalogu Beograda i Prištine, kao i saradnji na planu evrointegracija Srbije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Selaković je istakao da je i u uslovima pandemije Kovid-19 održan visok nivo političkog dijaloga i demonstrirana solidarnost i snažno prijateljstvo dva naroda.

Potvrdio je spremnost nove Vlade Srbije, kao, kako navodi, vlade političkog i ekonomskog kontinuiteta, da se dijalog sa Italijom u narednom periodu nastavi i dodatno intenzivira u brojnim oblastima.

Ministar je istakao značaj koji Srbija pridaje strateškom okviru saradnje i realizaciji četvrte zajedničke sednice dve vlade u Beogradu tokom ove godine.

Takođe, Selaković je zahvalio na tome što italijanski vojnici u sastavu Kfora čuvaju srpske svetinje na Kosovu i Metohiji.

Državni sekretar Skalfaroto je kazao da veoma ceni podršku i pomoć Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u prvim danima pandemije koronavirusa, naglasivši da je za Italiju Srbija veoma važna država i bilateralni partner.

Skalfaroto je preneo šefu srpske diplomatije čestitke i zvanični poziv italijanskog ministra spoljnih poslova Luiđija di Maja da poseti Rim tokom ove godine.

On je podvukao interes Italije da nastavi i intenzivira uspešnu bilateralnu saradnju sa Srbijom, i da pruži dalju podršku njenom evropskom putu.

Istakao je da Italija prepoznaje i ceni napore koje Srbija ulaže na planu regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa, posebno kroz "Mini-Šengen" inicijativu.

Izrazio je spremnost Italije da pruži doprinos dijalogu Beograda i Prištine, u cilju postizanja kompromisnog rešenja, doprinoseći miru, bezbednosti i prosperitetu regiona Zapadnog Balkana.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track