POGLEDAJTE, TAČI, VESELJI I SELJIMI U KOMPLETU POLETELI ZA HAG: Za 3 dana pred sudijom! (VIDEO)
Foto: Klan Kosova Youtube Printscreen, Beta/Armenija Zajmi Bešević

srećan put

POGLEDAJTE, TAČI, VESELJI I SELJIMI U KOMPLETU POLETELI ZA HAG: Za 3 dana pred sudijom! (VIDEO)

Politika -

PRIŠTINA - Bivši predsednik tzv. Kosova Hašim Tači i predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji, inače i bivši šef tajne informativne službe terorističke OVK, isporučeni su danas vojnim avionom u Hag pošto su optužnice protiv njih potvrđene u Specijalnom tužilaštvu za zločine OVK u Hagu.

S njima u avionu je i Redžep Seljimi, takođe pripadnik tzv. OVK, koji će biti isporučen na istu hašku adresu.

Njih dvojica poleteli su danas nešto pre 16 časova s prištinskog aerodroma. Pre dolaska na aerodrom, let za Hag čekali su u misiji Euleksa u Kosovu Polju.

Veselji je navodno sam došao u misiju Euleksa, nakon što je objavljeno da je Specijalni sud potvrdio optužnicu protiv njega, prenosi prištinska Koha.

Nakon Veseljija u misiju je došao i bivši predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači koji je prethodno to objavio i podneo ostavku. Na fotografijama koje su se pojavile u prištinskim medijima vidi se Tači kako automobilom stiže u sedište misije Euleks.

Za tri dana pred sudijom

Advokat akreditovan od strane Specijalnog suda Tauljant Hodaj izjavio je danas da nakon potvrde optužnice postoje dve procedure koje Specijalni sud može da sledi - da uhapsi optužene ili da pošalje nalog, a da od ove dve procedure zavisi kada će Tači i Veselji doći pred sudiju. On je kazao da prema procedurama, ukoliko budu uhapšeni moraju da se pojave pred pretpretresnim sudijom u roku od tri dana, a ako je po poternici, moraju da se pojave u roku od sedam dana, prenosi Kljan Kosova. "Ali kako se čini u ovom slučaju, u roku od tri dana će biti njihovo prvo pojavljivanje pred pretpretresnim sudijom", rekao je Hodaj. Specijalni sud potvrdio je danas optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

Mediji:Tači stigao u Eulex

Bivši predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači stigao je u objekat Euleks u Kosovu Polju, nakon što je objavio da je Specijalni sud u Hagu potvrdio optužnicu protiv njega, prenose mediji iz Prištine. On je na konferenciji za novinare najavio i da će otputovati u Hag kao građanin Kosova, a ne predsednik, zbog čega je i podneo ostavku, prenosi prištinski Reporteri. U Hag će otputovati i Kadri Veselji protiv koga je takođe potvrđena optužnica Specijalnog suda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja