EVO ZAŠTO ALBANCIMA ODGOVARA POBEDA BAJDENA Dačić: Srbija će poštovati Vašingtonski sprazum, mi smo OZBILJNA DRŽAVA!
Foto: Kurir

oštro

EVO ZAŠTO ALBANCIMA ODGOVARA POBEDA BAJDENA Dačić: Srbija će poštovati Vašingtonski sprazum, mi smo OZBILJNA DRŽAVA!

Politika -

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će Srbija ispunjavati sve obaveze iz Vašingtonskog sporazuma koji je potpisala s Prištinom, uz posredstvo administracije predsednika SAD Donalda Trampa.

"Mi smo jedna ozbiljna država i ono što smo mi potpisali, radićemo na tome. Da li će neka druga strana osporavati ono što je potpisano? Moguće je. Moguće je da Albanci misle da ako je Bajden pobedio, neće morati da ispunjavaju to što piše u sporazumu", rekao je Dačić.

On je istakao da će Srbija imati konstruktivan stav i svakako će raditi na daljem primenjivanju Vašingtonskog sporazuma.

U utorak o rebalansu budžeta

Skupština Srbije u utorak će po hitnom postupku raspravljati o predlogu rebalansa budžeta, a potom će se pred poslanicima naći i predlog o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, najavio je predskednik Skupštine Ivica Dačić.

Dačić je rekao da je cilj da se poštuju mere koje je propisao Krizni štab, odnosno Vlada Srbije.

Kako je naveo, te mere podrazumevaju kazne za pojedince, ali i za pravna lica koja ne poštuju propise, odnosno krše ono što se propisuje kao obavezna mera.

"To mora sve tako, inače bismo ušli u još veći krug broja zaraženih. Najvažnije je da zaštitimo život svakog čoveka", poručio je Dačić.

On je ponovo apelovao na građane da se poštuju mere, jer će samo uz poštovanje mera moći u nekoj doglednoj perspektivi da se izađe iz ovog problema.

"Inače rizikujemo živote svih ljudi", upozorio je Dačić.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track