GLUMICA LJILJANA JAKŠIĆ O SUSRETU S NOVIM PREDSEDNIKOM SAD: Bajden se zanimao za Skadarliju, ima dobro držanje i lepo pleše
Foto: Printscreen Pink

sećanje na posetu

GLUMICA LJILJANA JAKŠIĆ O SUSRETU S NOVIM PREDSEDNIKOM SAD: Bajden se zanimao za Skadarliju, ima dobro držanje i lepo pleše

Politika -

Kada je novoizabrani predsednik SAD Džozef Bajden 2016. bio u zvaničnoj poseti Beogradu, posebno se istakao neformalni deo iz boemske četvrti Skadarlija. On je tu čak i zaplesao s glumicom Ljiljanom Jakšić, uz pesmu "Kraj jezera", koju izvodi Zvonko Bogdan.

Ljiljana priča za Kurir kako je izgledao taj trenutak i otkriva da li je navijala za nekog u izbornoj trci u predsedničkim izborima SAD.

Dobrodošlica na srpskom

- Za te aktivnosti u Skadarliji, ispred kuće Đure Jakšića, zadužena je Turistička organizacija i mi kao glumci tog dana smo došli da uradimo program. Nismo znali šta se dešava, ni ko su gosti. Kada smo prišli, shvatili smo o čemu se radi. Već 20 godina radim pozdravljanje u Skadarliji na sedam jezika i običaj je da se prvo poželi dobrodošlica na srpskom. Kada sam to uradila, rekla: "Dobar dan, dobro došli", prešla sam na engleski i tada je usledila reakcija gospodina Bajdena, jer je razumeo šta govorim - priča za Kurir Jakšićeva.

foto: Printscreen Pink

Ona mu je na engleskom predstavila kulturno-istorijski značaj Skadarlije.

- Bajden je s pažnjom i interesovanjem slušao i klimao glavom. Bio je zainteresovan da čuje i sve je lepo pratio s osmehom. Kad sam završila priču, rekla sam da je kod nas običaj da se zapleše i zapeva. Zapevala sam pesmu "Kraj jezera" i pozvala ga da zapleše i on je vrlo rado pristao na ples. Vrlo lepo smo otplesali. Bajden ima držanje i lepo pleše, to je bio prijatan trenutak i obostrano zadovoljstvo - priseća se Ljiljana.

Opanci kao suvenir

Prilikom te posete Bajden je u Skadarliji dobio poklon od Aleksandra Vučića, tada premijera Srbije. Na tezgi kod uličnog prodavca Vučić mu je kupio opanke kao suvenir iz srpske tradicije.

Kurir.rs/S. Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track