PETKOVIĆ SE SASTAO SA ŠIBOM: Beograd će i dalje insistirati na svim postignutim sporazumima
Foto: Privatna Arhiva

O SVEMU INFORMISAO NEMAČKOG AMBASADORA

PETKOVIĆ SE SASTAO SA ŠIBOM: Beograd će i dalje insistirati na svim postignutim sporazumima

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom, kojeg je informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Petković je naveo da će naša strana nastaviti da insistira na implementaciji svih do sada postignutih sporazuma, čiji je garant Evropska unija.

"Beograd će posebno zahtevati neodložno formiranje Zajednice srpskih opština, sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima, što je obaveza sa čijim ispunjenjem Priština kasni punih sedam i po godina", rekao je direktor Kancelarije za KiM.

foto: Privatna Arhiva

Petković je dodao da će Beograd ostati opredeljen za dijalog, kao jedino sredstvo za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja i stvaranje preduslova za trajnu stabilizaciju prilika na zapadnom Balkanu, što je ujedno i jedini način koji može dovesti do sveobuhvatnog sporazuma.

"Beograd se nada nastavku uspešne saradnje sa nemačkim partnerima, u traženju kompromisnih rešenja za postojeće probleme u regionu", zaključio je Petković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track