ŠTA ĆE BITI SA SRBIJOM?

BAJDEN ĆE PONOVO VODITI ANTISRPSKU POLITIKU? Evo šta nas očekuje s njegovim dolaskom na čelo Amerike (KURIR TELEVIZIJA)

Politika -

O izborima u SAD-u ne prestaje da se priča već nedeljama, a nakon što su izašli rezultati koji idu u prilog Džo Bajdenu, Srbi ne mogu da se ne zapitaju kakav će odnos Amerika imati sada prema nama.

S obzirom na lošu istoriju iz 90-ih i odnos Džoa Bajdena prema Albancima, neminovno je da se kod našeg naroda stvara jedna vrsta straha i odbojnosti prema budućem američkom predsedniku.

Međutim, da li je to objektivno ili samo posledica istorijskih odnosa i kako se Amerika sada kotira kao sila u svetu ispričao je bivši diplomata Vladislav Jovanović.

- Srbija, tj. naš prostor neće biti u prvom Bajdenovom planu, jer postoje neka mnogo hitnija pitanja, koja je predsednik već imenovao, a neka se podrazumevaju. To ne znači da će novi predsednik zanemariti geopolitički značaj zapadnog Balkana, jer su sada odnosi u svetu drukčiji nego kada su predstavnici "duboke Amerike" vladali. Tada je hegemonija Amerike bila apsolutna, a sada je osporavana. Iako Amerika ostaje najmoćnija zemlja na svetu, nije više svemoćna.

Politika koja je nekada bila potpuno antisrpska moraće sada da se promeni, pošto značaj Srbije je u porastu i to će se osetiti i u postupcima nove vlasti u SAD-u.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track