DAČIĆ NAJAVIO: Do četvrtka ćemo usvojiti rebalans budžeta
Foto: Printscreen TV Prva

Danas u 10 počinje sednica

DAČIĆ NAJAVIO: Do četvrtka ćemo usvojiti rebalans budžeta

Politika -

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će danas početi sednica parlamenta na kojoj bi trebalo da se usvoji rebalans budžeta, ali da on ne očekuje da će se to desiti pre četvrtka uveče.

"Danas u 10 sati počinje sednica. Biće rasprave, u sredu je državni praznik, ne radi se, pa se sednica nastavlja u četvrtak. Dakle, u četvrtak uveče će biti usvojen rebalans budžeta. Budžet je najvažniji zakon za jednu državu, posle Ustava", rekao je Dačić.

On je dodao da je želja da se istakne važnost rebalansa za celu Srbiju i najavio da će rasprava biti povećana sa pet na deset sati, kako bi, kako kaže, svako imao pravo da kaže šta misli.

"Očekujem ozbiljnu raspravu, ovo je drugi rebalans budžeta tokom ove godine, zbog pandemije i posledica koje je korona virus ostavila na naše društvo. Država treba da se osposobi, da pomogne svima da se premosti ovaj težak period. Budžet će proći sa najmanjim padom proizvodnje i sa procenom da napravi visoki stepen rasta u naredne dve godine", rekao je on za TV Prva.

Predsednik parlamenta je najavio i da će skupština usvojiti izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da će ta sednica biti održana odmah posle izglasavanja rebalansa budžeta.

Dačić je naglasio da neće dozvoliti neprimeren rečnik za skupštinskom govornicom.

"Negujemo kulturu dijaloga, svako ima pravo da kaže mišljenje, jedino ograničenje je da se ljudi ne vređaju na privatnoj osnovi", rekao je Dačić.

Predsednik skupštine Srbije je govorio i o niskim cenama u skupštinskom restoranu.

"Poslanik sam 28 godina, restoran skupštine nije u nadležnosti skupštine, niti poslanike neko pita išta o tome. Svima je lakse da se usmeri pažnja ka skupštini. Ovi restorani nemaju pravo da zarađuju, u upravi za zajedničke poslove određuju cene i cene važe za sve državne organe, ne samo za skupštinu. To svako koristi, pa i novinari, svako treba da preuzme odgovrnost, a ne da se prebacuje na skupštinu", zaključio je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja