RIK O 3 NOVA POSLANIKA: Evo ko će zameniti Marka Đurića, Novicu Tončeva i Mariju Jovanović
Foto: Filip Plavčić

Republička izborna komisija (RIK)

RIK O 3 NOVA POSLANIKA: Evo ko će zameniti Marka Đurića, Novicu Tončeva i Mariju Jovanović

Politika -

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) konstatovala je danas prestanak mandata tri poslanika - Marka Đurića, Novice Tončeva i Marije Jovanović i upražnjena mesta u Narodnoj skupštini popunila poslanicima koji su bili prvi naredni na listama tih stranaka i koalicija.

Marka Đurića kome je poslanički mandat završen zbog odlaska na mesto ambasadora Srbije u Vašington, će, kako je rečeno na sednici RIK, zameniti Olivera Ognjanović, koja je na listi Aleksandar Vučić - Za našu decu, bila na prvom sledećem mestu -196.

Mandat Novice Tončeva, sa izborne liste Ivica Dačić SPS-JS Dragan Marković Palma, koji je prestao zbog funkcije ministra bez portfelja u Vladi Srbije, dodeljen je Nini Pavićević.

Pavićević je prvi sledeći kandidat na listi SPS-JS, u ovom slučaju pod brojem 33, dok je poslaničko mesto Marije Jovanović pripalo Vojislavu Vujiću sa iste liste na kojoj je bio pod rednim brojem 34.

Članovi RIK su na sednici, koju je vodio predsednik komisije Vladimir Dimitrijević odlučivali su i o novim članovima nacionalnih saveta nacionalnih manjina, ukrajinske, vlaške, rusinske, albanske i poljske.

Mandati dela članova tih nacionalnih saveta prestali su zbog smrti a drugog dela jer duže od godinu dana nisu dolazili na sednice.

Novi poslanici položili zakletvu

Novi poslanici u Skupštini Srbije Olivera Ognjanović, Nina Pavićević i Vojislav Vujić položili su danas zakletvu, posle čega je u parlamentu nastavljena rasprava o rebalansu budžeta. Olivera Ognjanović je sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", a u parlamentu je zamenila Marka Đurića, kome je poslanički mandat završen zbog odlaska na mesto ambasadora Srbije u Vašington. Nina Pavićević je poslanica sa liste "Ivica Dačić SPS-JS Dragan Marković Palma", a mandat joj je dodeljen umesto Novice Tončeva, čiji je poslanički mandat prestao zbog izbora na funkciju ministra bez portfelja. Vojislav Vujić je sa iste izborne liste i u parlamentu je zamenio Mariju Jovanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track