VUČIĆ U BATAJNICI: Ovo će Srbiji mnogo da znači, a ti Tomo ovako da nastaviš! MEDICINARIMA DO PETKA NA RAČUNE LEŽE PO 10.000!
Foto: Tanjug Printscreen

polaganje kamena-temeljca za izgradnju intermodalnog terminala

VUČIĆ U BATAJNICI: Ovo će Srbiji mnogo da znači, a ti Tomo ovako da nastaviš! MEDICINARIMA DO PETKA NA RAČUNE LEŽE PO 10.000!

Politika -

Predsednik je rekao da smo najbolji u regionu i peti u Evropi u borbi protiv korone

Medicinarima do narednog petka leže po 10.000 na račune, pare su spremne! Sledi im po još 5 odsto na plate

Žao mi je zbog sinoćne utakmice, ali imaćemo velika ulaganja u rukomet, odbojku, vaterpolo, posebno ćemo pomoći Zvezdi i Partizanu - po pola ili čak milion evra!

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanom postavljanju kamena-temeljca za izgradnju intermodalnog terminala u Batajnici.

Svečanost polaganja kamena-temeljca počela je nešto posle 11.30 časova. Na samom početku, predsednik se korona pozdravom pozdravio sa prisutnima kojima je potom prikazan video na kojem se vidi kako će intermodalni centar izgledati po završetku za dve godine.

1 / 14 Foto: Tanjug Printscreen

- Ovo će Srbiji mnogo da znači... Ja nisam nikad razumeo tu terminologiju, šta znači taj intermodalni terminal, a to vam je kao vrsta suve luke u kojoj će se vršiti pretovar robe. Beč ima ovakva tri a Nemačka stotinak, eto koliko je to vredno. Hvala građanima Evroske unije i EU na sredstvima koja su nam ovde poklonili.. - rekao je Vučić dodavši da će ovde biti zaposleni i novi radnici. On je čestitao radnicima koji će raditi na izgradnji i poručio im da budu ponosni.

On se još jednom zahvalio "prijateljima iz EU, Jadrankinom i Zoraninom ministarstvu, te radnicima kojima je poželeo srećan rad..."

- A ti Tomo, ovako da nastaviš - obratio se predsednik novom ministru građevinarstva i saobraćaja Momiroviću, koji je na toj funkciji nasledio Zoranu MIhajlović.

1 / 4 Foto: Tanjug Printscreen

O Ediju Rami

- Za mene je važno da čuvamo mir, to je politika Srbije kao i ovo o čemu mi razgovaramo danas, a to je da Srbija bude najbolja u naredne tri godine - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara koja su se ticala skandalozne izjave albanskog premijera Edija Rame koji je rekao da je "Vučić juče pozivao na rat"?! Vučić je dodao da je sve obrazložio juče u više rečenica a da ovo što oni govore svedoči da imaju nekakvih svojij problema.

foto: Tanjug Printscreen

Po 10.000 do petka na računima medicinara

Pomoć od po 10.000 dinara za zdravstvene radnike najkasnije do idućeg petka biće na njihovim računima, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, upitan da li je država uplatila po 10.000 dinara zdradstvenim radnicima, a ako nije kada će, rekao da je novac pripremljen i da je doneta odluka vlade i RFZO.

- To je oko 12 miliona evra, ogroman novac je u pitanju, odnsono 1,3 milijarde dinara. Taj novac biće uplaćen do petka, objasnio je on.

Vučić je kazao da je Ministarstvo zdravlja obavilo svoj posao, ali druga ministarstva kao što su MUP, vojska, Ministarstvo pravde, rada, još nisu dostavili svoje zaključke, pa kada oni budu dostavili, svi zaposleni u zdravstvu dobiće taj novac.

O utakmici sa Škotskom, sportu, Zvezdi, Partizanu...

- Žao mi je zbog sinoćne utakmice, ali imaćemo velika ulaganja u rukomet, odbojku, vaterpolo, posebno ćemo pomoći Zvezdi i Partizanu - po pola ili čak milion evra!, rekao je Vučić.

- Što se tiče Severne Makedonije, ja sam to od onako od srca napisao - rekao je Vučić dodavši da ćemo svim srcem biti uz njih - dodao je predsednik.

Prvi se zvanicama obratio šef EU u Srbiji Sem Fabrici koji je sve prisutne pozdravio na srpskom a zatim govor nastavio na engleskom jeziku. On je rekao da će ova godina ostati zapamćena po koroni ali i po povezivanju ovde u Srbiji koje je osnov tržišne ekonomije u EU. On je naglasio i da je Srbija danas jedan od najvećih korisnika EU grantova - bespovratnih investicija te naglasio da su troškovi logistike u EU 10-12 odsto a u Srbiji čak 20 što se održava i na troškove i na ekologiju.

foto: Tanjug Printscreen

Okupljenima se potom obratila i ministarka Jadranka Joksimović koja je naglasila da će ovo verovatno biti najveći logistički centar u ovom delu Evrope.

foto: Tanjug Printscreen

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja