HOĆE DA RASPARČAVA SRBIJU Nova provokacija Ugljaninovog poslanika Kamberija: Spominje i referendum Albanaca na jugu zemlje
Foto: Youtube Printscreen

sramna izjava

HOĆE DA RASPARČAVA SRBIJU Nova provokacija Ugljaninovog poslanika Kamberija: Spominje i referendum Albanaca na jugu zemlje

Politika -

Šaip Kamberi, šef poslaničke grupe Ujedinjena dolina-SDA Sandžak u Skupštini, naveo je da su Albanci sa juga zemlje "bili oduševljeni" nakon aktiviranja ideje o razmeni teritorija između Srbije i lažne države Kosova.

Kamberi je u emisiji "Balkanski razgovori" na "Euronjuzu" objasnio zašto opštine sa većinskim albanskim stanovništvom treba pripojiti lažnoj državi Kosovu.

- Ako govorim sa aspekta želja Albanaca Preševske doline, to nije samo želja, već imamo i politički referendum za stvaranje političko-teritorijalne autonomije. Svi procesi koje smo do sada prošli dokazuju da u Srbiji ne postoje pravni mehanizmi za pružanje podrške Albancima u dolini - izjavio je Kamberi.

Narodni poslanik Kamberi je rekao i da bi u slučaju da prištinska delegacija ne razmatra razmenu teritorija, predstavnici lažne države za dijalog trebalo da zatraže meru reciprociteta u poštovanju Srba na Kosovu i Albanaca u Srbiji.

Stanković: Kamberija niko ne shvata ozbiljno

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković ocenio je danas da su navodi Kamberija neozbiljan pokušaj da se ta tema vrati u fokus.

- Ništa novo nismo čuli od Kamberija. Očigledno je da u nedostatku reakcija međunarodne zajednice pokušava da vrati u fokus temu o kojoj su svi zauzeli jedinstven stav na svim nivoima, a to je da nema nikakvih razmena teritorija i nema nikakvih razmena stanovništva. Bujanovac, Preševo i Medveđa su bili, jesu i ostaće sastavni delovi Republike Srbije bez obzira na nečije želje - rekao je Stanković za Kosovo onlajn.

foto: Marina Lopičić

Stanković je naglasio da su posredi pokušaji određenih lica da se ponovo o toj temi priča u sklopu predstojećih razgovora između Beograda i Prištine.

- Takve izjave više nemaju nikakvu težinu i u svim sredinama se prihvataju kao neozbiljno ponašanje - rekao je Stanković.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track