Najnovije vesti

DEJMON VILSON: Bajden poznaje novi tim Vlade Srbije, otvaraju se nove mogućnosti za saradnju
Foto: Youtube Printscreen

beogradska nato nedelja

DEJMON VILSON: Bajden poznaje novi tim Vlade Srbije, otvaraju se nove mogućnosti za saradnju

Politika

BEOGRAD - Novi ministri i srpska vlada šalju jasan signal u trenutku tranzicije u SAD, a Džo Bajden poznaje ovaj tim, izjavio je danas izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson, na „Beogradskoj NATO nedelji", koju organizuje CEAS.

“Bajden poznaje ovaj tim. Imenovanje Stefanovića kao ministra odbrane otvara nove mogućnosti za saradnju. Ministar Selaković ukazuje na ličnu pažnju Vučića inostranim poslovima u narednom periodu, a imenovanje ministarke energetike takođe pokazuje svež dah i tu se otvaraju vrata”, rekao je Vilson.

On kaže da je jasno da Srbija ulaže napore da se približi SAD i napreduje u svojim evropskim asporacijama, pa tako i ankete pokazuju da 53 odsto građana uočava poboljšanje odnosa sa SAD.

foto: Shutterstock

“Velika većina populacije podržava tešnju saradnju sa SAD, uključujući i oblast bezbednosti, a Vučić je posalo važnu poruku za nastavak EU aspiracija”, istakao je.

Vilson je naglasio da razume da je tema NATO emotivna za Srbiju, ali da se neke prepreke razvitku Srbije uklanjaju i da možemo da zamislimo da odnosi Srbije i SAD evoluiraju u partnerske odnose.

“Možemo da ne budemo zarobljenici prošlosti, već da tehnologija bude način da se ide u budućnost i da se razume šta je suština ove alijanse, a to je pomirenje bivših protivnika”, zaključio je Vilson.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...