DA LI JE PRAVDE BLIZU?

TAČIJU PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA? Želi da IZBEGNE SUĐENJE - počeo da ZASTRAŠUJE svedoke! Sud dao BRUTALAN odgovor (KURIR TELEVIZIJA)

Politika -

Tužilaštvo Specijalizovanih veća Kosova saopštilo je da suđenje Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju, može da počne na leto sledeće godine, dok je odbrana tražila najmanje 18 meseci za početak procesa.

U jednom trenutku spekulisalo se čak i o tome da će se zločinsi braniti sa slobode, a predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, jasno je izneo da su ti predlozi odbačeni. - Tači i ostali kada budu videli za koja se sve nedela tuže mogu da budu osuđeni na doživotni zatvor, čime Specijalizovano tužilaštvo potvrđuje da je optužnica izuzetno teška po njih, jer se radi o najtežim zločinima. - Nastavlja se prikupljanje dokaza u atmosferi zastrašivanja svedoka. I to kažu i u inostranstvu i na Kosovu. Već postoji zastrašivanje svedoka po saznanjima Suda, te se navodi da se ne mogu braniti sa slobode.

Kao posebne razloge za pritvor tuzilaštvo je istaklo da će osuđeni pokušati sa izbegnu suđenje kada saznaju za koja se teška krivicna dela terete - zločine, zbog kojih mogu biti osuđeni na kaznu doživotnog zatvora.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track