BOGOLJUB I DRAGOMIR KARIĆ: Njegove reči i savete pamtićemo zauvek, patrijarh Irinej nam je promenio pogled na život
Foto: Privatna Arhiva

REAGOVANJE

BOGOLJUB I DRAGOMIR KARIĆ: Njegove reči i savete pamtićemo zauvek, patrijarh Irinej nam je promenio pogled na život

Politika -

S veliko tugom i bolom primio sam vest da se upokojio u Gospodu Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski gospodin Irinej, kaže za Kurir Bogoljub Karić.

- Ostali smo bez oca i duhovnog vođe, bez najmudrijeg čoveka današnjeg vremena, koji je uvek štitio i branio interese srpskog naroda i svih pravoslavnih vernika. Patrijarj Irinej je bio simbol istrajnosti u borbi za istinu, pravdu i odbranu imena i zaostavštine srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Očuvanje kulturnog i istorijskog nasleđa južne pokrajine bio je jedan od njegovih najvažnijih zadataka. Nije se umorio, nikada, borio se za istinu o Srbiji i Srbima do poslednnjeg dana. Borio se za mir, pomirenje, razumevanje i bratstvo među svim narodima. Kada nam je bilo najteže, on je uvek koristio jezik ljubavi i pomirenja. Posvećen celim svojim bićem i dušom Gospodu Bogu, vodio je nas vernike i našu SPC putem ljubavi i spasenja - naveo je Bogoljub karić za Kurir.

Njegov brat, Dragomir Karić, za Kurir kaže da je zahvalan Gospodu da su imali tu privilegiju i čast da je patrijarh Irinej bio , nakon smrti njihovog oca Janićija, drugi otac.

- Bio je sa nama i kada smo slavili, ali i kada nam je bilo najteže i kada smo prolazili kroz najveća iskušenja i tuge. Njegove reči i savete pamtićemo zauvek, jer su nam menjale pogled na život, na prijatelje, na teške životne situacije i davale nam nadljudsku snagu da nastavimo dalje - rekao je Dragomir.

Kurir.rs/I. Ž./Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track