JOVANOV: Izjava Čabe Dera da mu je nuđeno da ubije predsednika Vučića zahteva HITNU ISTRAGU
Foto: Marina Lopičić

nakon pisanja kurira

JOVANOV: Izjava Čabe Dera da mu je nuđeno da ubije predsednika Vučića zahteva HITNU ISTRAGU

Politika -

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov saopštio je danas da nema atentata na političara bez političke pozadine i političkog motiva i da izjava Čaba Dera mađarskim istražnim organima da mu je od dva kriminalna klana nuđen novac za ubistvo Aleksandra Vučića zahteva ozbiljnu i opsežnu istragu.

- Posebno je važno istražiti veze između kriminalaca i onih političara, koji kroz svoje i izjave svojih saradnika i partnera, putem svojih medija i društvenih mreža, već godinama vode kampanju kriminalizacije i dehumanizacije Aleksandra Vučića i njegove porodice, jer je sada očigledno da se to ne radi slučajno, već u cilju pripreme javnosti i stvaranja atmosfere za atentat na predsednika Vučića - saopštio je Jovanov.

foto: Marina Lopičić

Funkcioner SNS je naglasio da se ne radi samo o ispoljavanju frustracija nekih političara, njihovih kvaziduhovitih medijskih nadničara ili agresivnih umobolnika sa društvenih mreža, nego, kako kaže, o ozbiljnoj i perfidnoj aktivnosti usmerenoj ka vrlo jasnom cilju.

- Zato pozivam državne organe da hitno i neodložno istraže moguće veze između mafijaša i pojedinih političara, kojima, očigledno, predsednik Vučić predstavlja zajedničku prepreku za ostvarenje planova i ciljeva - navodi Jovanov.

Plaćeni ubica Čaba Der, podsećamo, juče je prema ekskluzivnim informacijama "Kurira" mađarskim istražnim organima otkrio da je imao ponudu dve mafijaške grupe da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track