MARKO ĐURIĆ SE SASTAO SA ANOM BRNABIĆ: Od predsednice vlade sam dobio dragocene sugestije pred odlazak u Ameriku (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

Novoimenovani ambasador Srbije u SAD

MARKO ĐURIĆ SE SASTAO SA ANOM BRNABIĆ: Od predsednice vlade sam dobio dragocene sugestije pred odlazak u Ameriku (FOTO)

Politika -

Novoimenovani ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se danas, u okviru završnih priprema za odlazak u Vašington, sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, od koje je, kako navodi, dobio korisne sugestije po pitanju mogućeg pravca delovanja na unapređenju srpsko-američkih odnosa.

Đurić je na svom Instgram profilu, uz fotografije sa sastanka, objavio da je sa predsednicom vlade razgovara o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, i da je postignuta puna saglasnost o tome da su bolji politički i ekonomski odnosi Srbije i SAD od ključnog značaja za našu zemlju.

"Od predsednice vlade dobio sam i neke konkretne i dragocene sugestije, kada je reč o mogućim pravcima delovanja na unapređenju srpsko-američkih odnosa. Složili smo se da Srbija, kao politički i geografski epicentar regiona, ne može u punoj meri ostvariti svoje spoljnopolitičke i ekonomske ciljeve bez kvalitetnije i dinamičnije saradnje sa SAD", naveo je Đurić.

Doskorašnji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić imenovan je 8. oktobra za ambasadora Srbije u SAD, a agreman je dobio u rekordno kratkom roku nepunih mesec dana po imenovanju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track