MAJA GOJKOVIĆ I BOCAN HARČENKO: Važno nalaziti nove mogućnosti saradnje Srbije i Rusije u kulturi
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

zajedno uprkos izazovima

MAJA GOJKOVIĆ I BOCAN HARČENKO: Važno nalaziti nove mogućnosti saradnje Srbije i Rusije u kulturi

Politika -

BEOGRAD - Ministarka kulture i informisanja Srbije, Maja Gojković, i ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Bocan-Harčenko, ocenili su danas da je važno nalaziti nove mogućnosti saradnje dve zemlje u oblasti kulture, uprkos izazovima usled pandemije korona virusa.

Gojković i Bocan-Harčenko su ukazali i na važnost zajedničkog rada Srbije i Rusije na negovanju kulture istorijskog sećanja, posebno na Drugi svetski rat, imajući u vidu pokušaje negiranja i revizije istorije, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

Složili su se da je posebno značajan sporazum dveju vlada o predaji Peterburškog lista Miroslavljevog jevandjelja Srbiji i slika Nikolaja Konstantinoviča Reriha Rusiji, koji su obe strane ratifikovale. Gojković i Bocan-Harčenko su razgovarali o daljim koracima u vezi s tim, navodi se u saopštenju.

Gojković je ocenila da je saradnja dve zemlje u kulturi razvijena i da je Srbija spremna da ojača te veze.

Dodala je da je javnost dobro reagovala na zajedničke filmske ;projekte i ukazala da prostora za veću saradnju ima u oblasti koprodukcije.

Gojković i Bocan-Harčenko su razgovarali i o nastavku saradnje i budućim planovima u okviru Programa saradnje dve vlade u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, sporta i omladinske politike, za period od 2019. do 2021. godine, piše u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track