PETKOVIĆ BEZ OKOLIŠANJA: Fajon i EU da reaguju na pretnje Vučiću
Foto: Privatna Arhiva

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

PETKOVIĆ BEZ OKOLIŠANJA: Fajon i EU da reaguju na pretnje Vučiću

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je danas nadležne državne organe da reaguju na nove pretnje bivšeg funkcionera Dveri Srđana Noga upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici i izrazio očekivanje da će tim povodom reagovati i EU, pre svega Evropski parlament.

Petković je naveo da izjava Noga da će Vučić i cela njegova porodica ''doživeti tragičan kraj'' više nije stvar ''političkog primitivizma'', već ozbiljna pretnja predsedniku i bezbednosti države.

''Nisu ovo pretnje na društvenim mrežama i u medijima koje su politička borba. Može neko da ne voli predsednika Vučića, da se ne slaže sa politikom SNS, ali je monstruozno pretiti trogodišnjem detetu, pretiti bezbednosti i napretku Srbije'', rekao je Petković za TV Pink.

On je primetio da se u pojedinim medijima 24 sata napadaju predsednik Vučić i njegova porodica i svakodnedvno ponavljaju optužbe i laži sa ciljem da se stvori atmosfera u društvu da pretnje Noga nisu nikakav problem.

''Ovo više nije govor mrženje, već mnogo više od toga,pristup koji očigledno ima za cilj da određene grupe klize ka radikalizaciji svojih postupaka'', ocenio je Petković.

On je izrazio očekivanje da povodom novih pretnji predsednku Vučiću reaguju i medijska udruženja, nevladine organizacije, ali i EU i Evropski parlament koji, kako kaže, drže lekcije Srbiji o demokratiji, slobodi govora i medija.

''Upravo u medijima i na društvenim mrežama šalju se najgnusnije poruke koje su nedopustive u bilo kojoj državi u Evropi. Sada prilika da Tanja Fajon i ostali ''dežurni napadači'' na Srbiju reaguju na ovakve pretnje, jer je ovo pitanje demokratije, slobode i budućnosti naše zemlje koja se najozbiljnije ugrožava'', zaključio je Petković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track