ĐILASOVA POTPREDSEDNICA PLJUJE PO HEROJIMA SRBIJE! Marinika Tepić optužila dr Branislava Tiodorovića za nepotizam i nestručnost
Skandal Tepićeva udarila na struku, Foto: Tamara Trajković, Ana Paunković

Sramni napadi visoke funkcionerke SSP

ĐILASOVA POTPREDSEDNICA PLJUJE PO HEROJIMA SRBIJE! Marinika Tepić optužila dr Branislava Tiodorovića za nepotizam i nestručnost

Politika -

Marinika Tepić optužila dr Branislava Tiodorovića za nepotizam i nestručnost, a smeta joj i posao koji obavlja njegova ćerka Danica, naš najveći stručnjak za rak kože

Usred kataklizme s koronavirusom, Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa ponovo je izručila gomilu uvreda na račun zdravstva Srbije, trenutno najranjivijeg dela sistema koji spasava živote naših građana.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić obrušila se na najstručniji deo zdravstvenog sistema i u svojoj novoj misiji okomila na epidemiologa dr Branislava Tiodorovića, optužujući ga za nepotizam, ali i nestručnost.

Politizacija

Ona je na Tviteru popljuvala imenovanje njegove ćerke Danice Tiodorović, inače dermatologa i našeg najvećeg stručnjaka za melanom, na mesto pomoćnika direktora KBC Niš.

- Javljaju iz Niša iza kulisa krize, prenosim u celosti: Juče postavljeni pomoćnici direktora KC Niš, među njima i ćerka Bate Tiodorovića Danica. Nikad nije bila ni direktor klinike, a sada odmah pomoćnik generalnog. Tata prodaje maglu narodu, a za nagradu funkcija ćerki - napisala je Đilasova saradnica.

foto: Printscreen Pink

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da su ovakvi pokušaji politizacije ispod svakog nivoa.

- Danica Tiodorović je naš vrhunski stručnjak koji se usavršavao na najprestižnijim svetskim klinikama. To što je ćerka poznatog oca ne sme biti smetnja i nema veze s njenim poslom. Uostalom, ona u Italiji nije imala pomoć svog oca, a dobila je ponude da ostane i radi van Srbije. Marinika Tepić ne treba da diskutuje o stvarima o kojima ne zna. Eto koliko je opozicija zainteresovana da nam pomogne kada se borimo da sačuvamo živote građana. Sve politizuju, čak i spasavanje života. Pa ovo je država i pozicije i opozicije, urazumite se - poručuje Đerlek.

foto: Printscreen

Blaćenje bez osnova

I predsednik skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu Darko Laketić smatra da je reč o čistom političkom blaćenju.

- Stvar je odluke svakog direktora da imenuje svoje najbliže saradnike. Činjenica je da su svi kandidati, uključujući i Danicu Tiodorović, u svojoj struci zaista cenjeni. Svaka reč koju je gospođa Tepić izgovorila je pre političko blaćenje nego utemeljena kritika. Treba pogledati reference, a ne da li je neko nečiji sin ili ćerka - kaže Laketić.

Tokom aktuelne krize doktorka Tiodorović je bila jedan od mnogih lekara koji su uskakali u kovid sistem i tako pomagali da sistem ne pukne.

IMPRESIVNA BIOGRAFIJA

Vratila se u Srbiju posle usavršavanja u inostranstvu

foto: Ana Paunković

Biografija Danice Tiodorović je impresivna i pokazuje da je zdravstvo Srbije s njom u sistemu moglo biti samo na dobitku. Ona je specijalista dermatovenerologije i ekspert je u dermoskopiji i lečenju melanoma i drugih tumorskih lezija na koži. Doktorsku tezu odbranila je 2013. Smatra se najvećim stručnjakom u Srbiji u lečenju karcinoma kože. Dr Tiodorović se usavršavala u Austriji i Italiji i, uprkos brojnim ponudama, vratila se da leči u rodnom Nišu. Dobitnik je nagrade za najbolji rad na Evropskom kongresu u Pragu, dok je njene radove za najbolje proglasilo Udruženje dermatovenerologa Srbije u 2010. i 2016. godini. Bila je predavač po pozivu širom sveta. Autor je i koautor više od 40 radova objavljenih u stručnim časopisima.

Kurir.rs/ I. K. Foto: Tamara Trajković, Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track