PREMIJERKA ANA JASNA Nove mere danas ili sutra! Prema jutrošnjim ciframa I OVO ĆE BITI TEŽAK DAN! Iz studija idem pravo kod Vučića
Foto: Pink Printscreen

tv gostovanje

PREMIJERKA ANA JASNA Nove mere danas ili sutra! Prema jutrošnjim ciframa I OVO ĆE BITI TEŽAK DAN! Iz studija idem pravo kod Vučića

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je jutros, govoreći o jučerašnjoj sednici Kriznog štaba, da je raspravljano o novim merama, a da su mišljenja različita, kao i da će danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovarati o uvođenju novih mera.

- Pratimo situaciju u celoj Evropi, uvođenje i relaksaciju mera u EU i šire i vodimo se i time u odnosu na našu situaciju. Posle ovog gostovanja imam sastanak sa Vučićem i zajedno ćemo razmotriti neke mere, a da li ćemo ići na restriktivnije mere, videćemo i od današnjeg broja zaraženih - rekla je predsednica Vlade Srbije gostujući jutros na TV Pink.

foto: Pink Printscreen

Ona je dodala da će danas ili sutra biti saopštene nove, restriktivnije mere za suzbijanje širenja korona virusa koje će biti uvedene. - Da li ćemo ići na najrestriktivnije mere, kako je rekla, zavisiće od toga koliko će danas biti novozaraženih, jer se zna da je utorak obično najteži dan.

"Sa presekom jutros u osam sati deluje da će biti težak dan, ali nije kao utorak prošle nedelje, nije takav skok. Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije pa da brže završimo", rekla je ona.

- Ja ću danas imati sastanak sa Vučićem da zajedno razmotrimo neke od predloženih mera, kao i ustavnost tih mera.

Navodi da su urađene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zarazne bolesti kako bi moglo da se reaguje brže, efikasniji, da se pišu mandatne kazne.

"Nažalost i tu smo videli kontradiktornost u odnosu na naše političke neistomišljenike. Ustavnom sudu su već stigle dve inicijative o ustavnosti novog zakona, jer misle da nije u skladu sa Ustavoim. Te dve incijative jedna od Dveri, a druga od pokreta Živim za Srbiju", navela je ona.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track