TATJANA MACURA OSUDILA KRITIKE NA RAČUN KOVID BOLNICE U BATAJNICI: Šta god mislili o vlasti, OVO je sumanuto
Foto: Kurir

OPASNO JE ŠIRITI NEISTINE

TATJANA MACURA OSUDILA KRITIKE NA RAČUN KOVID BOLNICE U BATAJNICI: Šta god mislili o vlasti, OVO je sumanuto

Politika -

Kopredsednica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura osudila je kritike na račun radova na izgradnji kovid bolnice u Batajnici.

Macura se oglasila na svom Fejsbuk profilu zapitavši se kome u našoj državi najviše koristi lupanje gluposti po svaku cenu.

"Pored nove bolnice na Batajničkom drumu prolazila sam svaki dan do zatvaranja tog dela puta zbog završetka radova. Od samog početka je bilo jasno da će se radovi na njoj završiti najmanje u roku", počinje Tatjana Macura i dodaje:

"Kada u postojeće kovid bolnice nema gde igla da padne, širiti neistine o tome dokle se stiglo sa radovima u novoj bolnici može jedino da škodi pacijentima koji će tu uskoro biti smešteni, tako da im stvara dodatni strah i stres od pomisli da će ih neko spakovati u 'vilu promaja".

Ona smatra da je sumanuto napadati bilo koga kada je reč o izgradnji bolnice.

"Ma šta god da mislite o ljudima na vlasti kao njihovi politički protivnici, napadati izgradnju nove bolnice ili recimo novog puta je najblaže rečeno sumanuto. Posebno ne po svaku cenu, tako da izgledate kao neki lovci na greške koje su banalne ili glupe", poručuje kopredsednica Stranke moderne.

Macuru posebno brine ko će u novim bolnicama da radi.

"Zgrada k'o zgrada će da nikne i da se opremi u roku, pre roka, malo posle, nebitno...zgrada će biti. Nama nedostaju medicinari koji moraju biti mnooogo bolje motivisani da bi ostali ovde, da ne odu negde preko", podvlači Macura i nastavlja:

"Jedan motiv je da uslovi za rad i brigu o pacijentima budu normalni, da dobijaju željene specijalizacije i da se ukine zabrana zapošljavanja. Drugi je finansijski motiv - da od svog rada mogu normalno da žive, da ne moraju da rade i u privatnoj praksi da bi skrpili od 1. do 31. I jedno i drugo zavisi od određivanja prioriteta u budžetu. Na primer - prioritet jeste izgradnja bolnica, nabavka polovnih tenkova nije; prioritet jeste podizanje plata medicinarima, podizanje broja zaposlenih u već preglomaznoj državnoj administraciji nije. I tako redom".

Na kraju, Tatjana Macura zaključuje:

"Ne napadajte one poteze od kojih naše društvo i naša država imaju neupitnu korist, a posebno ne one koji se tiču borbe sa ovim surovim, opasnim i nepredvidivim virusom. Na kraju, neće zgradu bolnice ili put neko spakovati u kofer i poneti sa sobom kada jednog dana ode sa vlasti"...

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track