ZORANA MIHAJLOVIĆ: Nijedan projekat u energetici neće biti realizovan ako je štetan po zdravlje, razgovaraću sa svima o Jadru
Foto: Beta/Zoran Petrović

još daleko od realizacije

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Nijedan projekat u energetici neće biti realizovan ako je štetan po zdravlje, razgovaraću sa svima o Jadru

Politika -

OBRENOVAC, 1. decembra (Tanjug) - Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila je danas da nijedan projekat u tom sektoru neće biti realizovan ako je štetan po zdravlje ljudi, kao i da je spremna sa svima da razgovara o projektu Jadar kod Loznice.

Na pitanje novinara kada će javnosti biti predstavljen memorandum između vlade i kompanije Rio Tinto i dokle se stiglo sa projektom Jadar, kao i kada će primite građene koji tvrde da je to štetan projekat, Mihajlović je rekla da će razgovarati sa svima, i onima koji žele taj posao da rade i drugim institucijama u vladi.

"Poruka za sve, Ministarstvo rudarstva i energetike neće napraviti nijedan korak, čime će ugroziti zdravlje građana. Nijedan korak niti ugovor se neće zaključiti da bi neko zaradio novac, a građani izgubili zdravlje".

Navela je da će razgovarati sa svima o realizaciji projekta Jadar, kao što je i pre to činila.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Promo

Mihajlović je napomenula da ima još dosta neistraženih stvari oko tog projekta i da smo još daleko od njegove realizacije.

Dodaje da nikakav problem nije da mediji dobiju memorandum ili aneks memoranduma i da će sve što se tiče dokumentacije biti transparentno.

"Nemamo nijedan razloga da bilo kome šta krijemo u segmentu našeg posla, bilo da je to fizičko lice, mediji ili nevladina organizacije".

Poručila je da neće dozvoliti politizaciju tog projekta, pošto vidi da ima takvih pokušaja.

"Zaštita životne sredine je iznad svake političke partije i nije moguća bez nevladinog sektora, radićemo zajedno i neću doizvoliti politizaciju toga", naglasila je Mihajlović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track