BRNABIĆEVA O DOLASKU IMB U DATA CENTAR U KRAGUJEVCU: Prekretnica za Srbiju, ogroman uspeh i važna vest
Foto: Ana Paunković

premijerka se oglasila na tviteru

BRNABIĆEVA O DOLASKU IMB U DATA CENTAR U KRAGUJEVCU: Prekretnica za Srbiju, ogroman uspeh i važna vest

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je to što je IBM postao prvi komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, prekretnica za dalju tranziciju Srbije ka ekonomiji zasnovanoj na informacijama, ali i za jačanje kredibiliteta Srbije kao stabilne i sigurne zemlje.

Ona je to napisala na Tviteru povodom vesti da je američka tehnološka kompanija IBM postala prvi korisnik Državnog data centra u Kragujevcu.

"Ogroman uspeh i važna vest za Srbiju. Ovo je prekretnica ne samo za našu dalju tranziciju ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama, već i za dalje jačanje kredibiliteta Srbije kao stabilne i sigurne zemlje. Hvala partnerima iz #IBM na poverenju", napisala je Brnabić.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu objavila je danas na ovoj društvenoj mreži da je američka kompanija IBM koja se bavi računarskim tehnologijama postala prvi komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, kao i da je danas potpisan Ugovor o smeštanju opreme ove kompanije u taj centar.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track