Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA IZ BATAJNICE: Za 4 meseca uradili smo što nismo mogli za 40 godina! (KURIR TELEVIZIJA
Foto: Tamara Trajković

ponosna na graditeljski poduhvat i izgradnju nove kovid bolnice

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA IZ BATAJNICE: Za 4 meseca uradili smo što nismo mogli za 40 godina! (KURIR TELEVIZIJA

Politika

BEOGRAD - Otvaranje nove kovid bolnice u Batajnici je istorijski dan za Srbiju, u svakom smislu, istakla je premijerka Ana Brnabić i poručila da će zemlja i zdravstveni sistem iz cele situacije sa korona virusom izaći jači.

"Uradili smo za četiri meseca, što ranije nismo za 40 godina, izgradili bolnicu. Otvaramo danas veliku bolnicu, koja u poređenju sa najvećim brojem klinika, jeste svemirski brod", rekla je Brnabić novinarima u Batajnici.

1 / 19 Foto: Tamara Trajković

Premijerka je istakla da Srbija dobija novu bolnicu u najtežem mogućem trenutku - kada je danima ogroman broj novozaraženih, sa preko 800 pacijenata hospitalizovanih dnevno i kada je zdravstveni sistem kontinuiran već devet meseci.

"Dobijamo bolnicu kada nam je najpotrebnija", naglasila je Brnabić.

foto: Tamara Trajković

Ona je podsetila da je kamen temeljac postavljen 1. avgusta, u vreme kada je sve delovalo mirno, kada se činilo da smo nauciil sve o koroni i da ništa ne može da iznenadi, ali je predsednik Vučić odlučio da se uloži 80 miliona evra u nove bolnice i opremu.

"Uspeli smo i Srbija će iz svega ovoga izaći jača", poručila je premijerka.

Kako je rekla, naš zdravsteni sistem će izaći mnogo jači, sa dve potpuno nove bolnice, sa novom opremom, koje nije bilo, i ne u ovim količinama, kao i sa novim znanjem i ljudima, većim platama za zdravstvene radnike, sa saznanjem koliko nam je zdravstvo potrebno i energijom da ulažemo dalje.

"Garantujem da ćemo pobediti i da ćemo izaći jači. Nećemo odustati od borbe. Svaki dan je težak za sebe, borićemo se, pobedićemo i nastavićemo da gradimo Srbiju", zaključila je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...