SKANDALOZNA PORUKA AMERIČKOG KONGRESMENA: Srbija mora da shvati da joj Rusija i Kina nisu prijatelji!
Foto: Printscreen YT

sramota

SKANDALOZNA PORUKA AMERIČKOG KONGRESMENA: Srbija mora da shvati da joj Rusija i Kina nisu prijatelji!

Politika -

U Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD danas se održava saslušanje na kom će učestvovati stručnjaci za Zapadni Balkan.

Oni će dati preporuke budućoj administraciji, koju će predvoditi Džo Bajden, o tome kakve stavove treba zauzeti prema našem regionu. Kongresmen Majkl Makol uputio je tokom svog obraćana sramnu poruku vlastima u Srbiji:

- Vlasti u Srbiji moraju da shvate da im Putin i Si nisu prijatelji. Saradnja sa Kinom i Rusijom nije dobra za Srbiju - rekao je spomenuvši ruskog i kineskog predsednika.

- Dok Sjedinjene Američke Države pokušavaju da pomognu zemljama Zapadnog Balkana, auitoritarni režim Vladimira Putina promoviše jednu agresivnu agednu. Putin zaustavlja demokratske promene u regionu i uzurpira integracije sa zapadom - rekao je on.

- Ljudi na Kosovu zaslužuju nezavisnu demokratsku zemlju koja je u potpunosti uključena u međunarodne tokove - rekao je Makol potvrdivši još jednom stav o potpunoj nezavisnosti lažne države.

Glavni američki cilj dijaloga je uzajamno priznavanje Srbije i tzv. Kosova, kao i razmena ambasadora. Američki profesor i albanski lobista Danijel Server će tražiti da Bajden i kancelarka Angela Merkel eksplicitno objave ovaj cilj i da pritisnu članice EU koje nisu priznale tzv. Kosovo da izjave da će ga priznati najkasnije dok to učini i Srbija.

Kurir.rs/Novosti

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track