SARADNJA U BORBI PROTIV TERORIZMA I KRIMINALA: Sastanak ministra Vulina i ambasadora Francuske
Foto: MUP Srbije

MUP

SARADNJA U BORBI PROTIV TERORIZMA I KRIMINALA: Sastanak ministra Vulina i ambasadora Francuske

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Francuske u Beogradu Žanom Lujem Falkonijem o nastavku saradnje dve zemlje u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, krijumčarenja narkotika i ilegalnih migracija.

foto: MUP Srbije

Ministar Vulin je još jednom osudio terorističke napade koji su se nedavno dogodili u Francuskoj istakavši da Srbija zna koliko bole besmislene smrti nedužnih ljudi.

foto: MUP Srbije

„Spremni smo da sarađujemo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Francuske, jer samo udruženim snagama i odlučnim delovanjem možemo da se suprotstavimo terorizmu i doprinesemo postizanju globalnog mira i bezbednosti“, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je istakao odlične odnose predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji su doprineli da se odnosi dve države učvrste na visokom strateškom, diplomatskom i prijateljskom nivou.

Zahvalivši se Francuskoj na donaciji opreme, koja će srpskoj policiji omogućiti efikasniju borbu protiv trgovine narkoticima i oružjem, ministar Vulin je naveo da će Srbija nastaviti da podržava francusko – nemačku koordinacionu inicijativu o kontroli lakog i malokalibarskog oružja na prostoru Zapadnog Balkana (SALW).

foto: MUP Srbije

Ministar Vulin je istakao značaj regionalne saradnje u oblasti bezbednosti.

Ambasador Falkoni i ministar Vulin naglasili su da su Srbija i Francuska tradicionalno prijateljske zemlje i dodali da je saradnja dva ministarstva odbrane bila odlična, dok je ministar Vulin bio na čelu tog resora.

foto: MUP Srbije

Ambasador Falkoni rekao je da je Srbija strateški partner Francuskoj na Zapadnom Balkanu i naglasio da je za uspešnu borbu protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala neophodna intenzivna regionalna saradnja.

foto: MUP Srbije

Falkoni je istakao značaj razmene iskustava profesionalaca dve policije za uspešnu borbu protiv kriminala i potvrdio spremnost da se zajedničke obuke i vežbe specijalnih jedinica srpske i francuske policije nastave.

Kurir.rs/Foto: MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja