EVO ZAŠTO JE SRBIJA PODRŽALA MOSKVU U UN PO PITANJU KRIMA: Nećemo zabiti nož u leđa Rusiji tamo gde ona ima vitalni interes
Foto: EPA

generalni sekretar snp pojašnjava

EVO ZAŠTO JE SRBIJA PODRŽALA MOSKVU U UN PO PITANJU KRIMA: Nećemo zabiti nož u leđa Rusiji tamo gde ona ima vitalni interes

Politika -

BEOGRAD - Generalni sekretar Srpske narodne partije (SNP) Jovan Palalić izjavio je danas da ne iznenađuje napad pojednih stranaka, medija i nevladinih organizacija zbog odluke da Srbija u Ujedinjenim nacijama ne podrži Rezoluciju o Krimu, u kojoj se traži od Rusije da prekine "privremenu okupaciju".

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Palalić navodi da se te stranke, mediji i nevladine organizacije godinama otvoreno zalažu da se Srbija odrekne Kosova i da se odrekne svake političke saradnje sa Rusijom, koja nam, ističe, u odbrani našeg teritorijalnog integriteta principijelno i dosledno pomaže u Ujedinjenim nacijama.

"Zabiti nož u leđa Rusiji baš po pitanju koje za nju ima vitalni interes i to u Ujedinjenim nacijama, gde nas je Rusija svojim vetom spasila da ne budemo proglašeni genocidnim narodom, najveće je zadovoljstvo tih otvorenih zagovornika slabe i zavisne Srbije i vrhunac njihovog beščašća", navodi Palalić.

foto: Dado Đilas

Kaže da su na isti način napali i imenovanje Arno Gujona, velikog prijatelja Srbije, istinskog patriotu i humanitarca, koji je pomogao nebrojenim srpskim porodicama na našem Kosovu i Metohiji.

Palalić navodi da oni u tim napadima nisu sami, i da imaju svoje nalogodavce i inspiratore kojima je godinama "trn u oku" nezavisna politika Srbije koju sprovode predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije.

"Jedna slobodna, nezavisna i samosvesna Srbija, koja ima svoje dostojanstvo i poštuje svoja prijateljstva uvek nepogrešivo zna da zaštiti svoje dugoročne državne interese i održi savezništva, uprkos svim pritiscima u ovom promenljivom svetu", ističe Palalić.

Zbog toga je, dodaje, odluka Srbije da stane uz Rusiju u Ujedinjenim nacijama potpuno ispravna i najbolja odluka, za koju je uveren da podržava i čitav srpski narod.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track