A OD KUMA MINISTRA - FOTELJA: Toma Mona posle mesec dana ministrovanja dao kumu državnu funkciju!
Foto: Privatna arhiva

A od kuma funkcija

A OD KUMA MINISTRA - FOTELJA: Toma Mona posle mesec dana ministrovanja dao kumu državnu funkciju!

Politika -

Miloš Adamović postavljen 26. novembra za šefa Nadzornog odbora „Puteva Srbije“, koje je pod ingerencijom njegovog kuma, ministra Momirovića

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, posle samo mesec dana na tom mestu postavio je svog kuma Miloša Adamovića na državnu funkciju. Naime, Adamović je odlukom Vlade Srbije od 26. novembra 2020. imenovan za predsednika Nadzornog odbora javnog preduzeća „Putevi Srbije“, koje je pod ingerencijom upravo ministarstva na čijem je čelu Momirović.

foto: Privatna arhiva

Govorkanja po Vladi

Odluka o postavljenju objavljena je na sajtu tog preduzeća, a izvor Kurira iz Nemanjine 11 kaže da su svi od početka znali o kome je reč. - Svi u Vladi znaju da je Adamović Momirovićev kum. Ta odluka o postavljenju usvojena je na sednici Vlade i nije bilo nikakvih komentara. Međutim, po hodnicima su krenula govorkanja da Momiroviću to nije trebalo - da započne mandat postavljanjem svojih ljudi u javna preduzeća - navodi izvor našeg lista. Da je Miloš Adamović Momirovićev kum, da se zaključiti i pregledom ministrovog Instagram profila. Na ovoj društvenoj mreži Momirović godinama redovno postavlja fotografije sa Adamovićem. Neke od fotografija su iz beogradskih kafana, neke s putovanja po Srbiji i regionu, a ima i onih s putovanja u Amsterdam. Na nekim njihovim zajedničkim slikama, gde su samo njih dvojica, u opisu stoji „kum“.

foto: Privatna arhiva

Opravdanje

Momirović za Kurir tvrdi da je Adamović kvalifikovan za poziciju na koju je postavljen.

- Miloš Adamović ima zavidno višegodišnje iskustvo u radu u državnoj upravi, kao i u privatnom sektoru. Radio je na pozicijama direktora javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma „Stara planina“, izvršnog direktora AMS osiguranja i rukovođenja finansijskog i komercijalnog sektora Auto-moto saveza Srbije, kao i na odgovornoj funkciji u Ministarstvu finansija. Adamović je apsolutno kvalifikovan za poziciju predsednika Nadzornog odbora „Puteva Srbije“, ispunjava sve uslove propisane Zakonom o javnim preduzećima i kompetentan je da najefikasnije odgovori na sve zadatke koje ta funkcija nosi - kaže Momirović i dodaje:

- Kada sam izabran za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dobio sam mandat da okupim tim profesionalaca kako bismo ostvarili veoma ambiciozne ciljeve u sektorima koji su najznačajniji generatori rasta naše privrede i ne sumnjam da će ispuniti očekivanja na tim pozicijama.

foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Rasipanje novca

„Putevi“ hteli za logo da daju pet miliona

JP „Putevi Srbije“, na čijem je čelu Zoran Drobnjak, nameravalo je, sudeći prema planu javnih nabavki, da da čak pet miliona dinara za redizajn logoa firme. Ova odluka izazvala je bes javnosti, što zbog sumanute cene, što zbog situacije u kojoj je planirana nabavka - tokom epidemije koronavirusa. Na društvenim mrežama su „Putevima“ čak nudili da im se logo uradi besplatno, a da preduzeće novac preusmeri za lečenje bolesne dece. Drobnjak juče nije odgovarao na pozive i poruke s pitanjima.

Ipak, juče se oglasio ministar Momirović rekavši da se odustaje od novog logoa „Puteva Srbije“ i da je on stopirao tu nabavku.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track