PREDSEDNIK SRBIJE GOVORIO NA SAMITU O KLIMATSKIM PROMENAMA: Vučić sa svetskim liderima poslao poruku o očuvanju planete
Foto: Printscreen

poČast

PREDSEDNIK SRBIJE GOVORIO NA SAMITU O KLIMATSKIM PROMENAMA: Vučić sa svetskim liderima poslao poruku o očuvanju planete

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je svoje obraćanje na samitu "Klimatske ambicije, samit 2020" koji se bavi klimatskim promenama.

On se obraća putem video-veze i to odmah posle obračanja francuskog kolege Emanuela Makrona, čija je zemlja jedan od organizatora ovog prestižnog događaja.

- Imamo veliki zadatak ispred sebe. Čast mi je što na petu godišnjicu Pariskog dogovora mogu da kažem da je Srbija razvila dugoročnu strategiju za smanjivanje zagađenja do 2030. i 2050. godine - rekao je Vučić. - Da se izrazim u brojevima, to znači smanjivanje emisije štetnih gasova od 30.2 odsto u odnosu na 2010. godinu, i 33.3 odsto u odnosu na 1990. godinu.

OBRAĆANJE MOŽETE GLEDATI OVDE

Brojni svetski lideri obratili su se na samitu "Klimatske ambicije, samit 2020" ; koji organizuju Ujedinjene nacije, Velika Britanija i Francuska u partnerstvu sa Čileom i Italijom, a među njima su francuski predsednik Emanuel Makron, nemačka kancelarka Angela Merkel, kineski predsednik Si Đinping kao i predstavnici firmi, civilnog društva i domorodačkih naroda.

Kurir.rs

Foto Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track