Ambasadorka SAD u Prištini govori albanski, a titluju na srpski

Ambasadorka SAD u Prištini govori albanski, a titluju na srpski

Politika -
Trejsi Džejkobson, koja u Prištinu stiže krajem ove sedmice, rekla je da bi volela da nauči srpski jezik

PRIŠTINA - Buduća ambasadorka SAD u Prištini Trejsi Džejkobson poručila je, u prvom obraćanju građanima Kosova, da će njena diplomatska misija nastaviti da bude snažan partner u naporima da Kosovo ojača svoju multietničku demokratiju.

U video poruci, koja je medijima prosleđena iz američke ambasade, buduća ambasadorka SAD u Prištini na albanskom jeziku izražava radost zbog predstojeće saradnje i daljeg unapređenja prijateljskih veza sa vladom i narodom Kosova.

Džejkobson, koja u Prištinu stiže krajem ove sedmice, rekla je da bi volela da nauči srpski jezik. U video poruci, koja je titlovana na srpskom, ona se nada pomoći u učenju albanskog jezika. Džejkobsonova je predstavila sebe kao osobu koja je provela 24 godine radeći u inostranoj službi i koja je uvek uživala upoznajući narode, kulturu i prirodu zemalja u kojima je službovala, dodajući da je to u poslednje vreme bilo u centralnoj Aziji i na Baltiku.

Buduća ambasadorka SAD na Kosovu radila je u Stejt departmentu i u Beloj kući tokom administracije predsednika Bila Klintona. Trenutno je zaposlena u Institutu za inostranu službu gde, kako kaže, pomaže obrazovanju naredne generacije američkih diplomata.

U dvominutnoj video poruci, ona kaže da joj je čast što će biti naredni ambašador SAD na Kosovu, da uživa u prirodi i da se raduje što će moći da istraži i prirodne lepote Kosova.

Ona zaključuje porukom da će njena diplomatska misija nastaviti da bude snažan partner Kosova u naporima da ojača svoju multietničku demokratiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track