DRAGI PRIJATELJU: Predsednik Vučić na Tviteru kolegi Makronu poželeo brz oporavak od korone (TVIT)
Foto: Kancelarija predsednika, Predsedništvo

želja sa se što pre oporavi

DRAGI PRIJATELJU: Predsednik Vučić na Tviteru kolegi Makronu poželeo brz oporavak od korone (TVIT)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas francuskom kolegi Emanuelu Makronu brz oporavak, nakon što je objavljeno da je pozitivan na korona virus.

"Dragi prijatelju, nadam se da Vas svaki novi dan vodi bliže potpunom i brzom oporavku, kako biste mogli da nastavite da obavljate dužnosti sa punom energijom", napisao je Vučić na Tviteru.

Jelesejska palata saopštila je danas da je Makron testiran pozitivno na korona virus nakon što su mu se javili prvi simptomi i da će u narednih sedam dana biti u samoizolaciji.

Francuski predsednik Emanuel Makron testiran je pozitivno na korona virus, prenosi Sputnik. Predsedništvo Republike Francuske saopštilo je da je šef države Emanuel Makron pozitivan na kovid-19, prenosi Le Parisien.

"Predsednik je danas testiran pozitivno na korona virus. PCR test je sproveden nakon pojave prvih simpotoma", navodi se u saopštenju. Dodaje se da će Makron biti u samoizolaciji u narednih sedam dana, prenosi Rojters.

U saopstenju se kaže da Makron i dalje vodi zemlju i da će učestvovati na sastancima putem video-linka. Sve njegove zakazane posete, među koijima i put u Liban, otkazane su. Francuski mediji prenose da se premijer Žan Kasteks nakon vesti o Makronovom pozitivnom testu takođe samoizolovao iz predostrožnosti. Da podsetimo, Makron je još jedan u nizu svetskih lidera koji je pozitivan na korona virus. Pre njega kovid-19 imali su britanski premijer Boris Džonson i predsednik SAD Donald Tramp.

(Kurir.rs/Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track