NOVI SRPSKI AMBASADOR U VAŠINGTONU ZAPOČEO POSAO! Marko Đurić: Entuzijazam i adrenalin su porasli!
Foto: Twitter Printscreen/Marko Đurić

Nova dužnost

NOVI SRPSKI AMBASADOR U VAŠINGTONU ZAPOČEO POSAO! Marko Đurić: Entuzijazam i adrenalin su porasli!

Politika -

Srbija i SAD radiće bliže nego ikad ranije za bolju budućnost svih, naveo je on prvog radnog dana

Novi ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić započeo je poslovne obaveze u Sjedinjenim Američkim Državama. On je to podelio na svom profilu na društvenoj mreži Tviter.

- Prvog dana na poslu u Ambasadi Srbije u Sjedinjenim Državama, entuzijazam i adrenalin su porasli! Srbija i SAD radiće bliže nego ikad ranije za bolju budućnost svih - poručio je Đurić.

On je predstavio i sve svoje saradnike s kojima će raditi u narednom periodu u Ambasadi Srbije. - Moj tim iz ambasade u Vašingtonu i ja krećemo na put daljeg unapređenja bilateralnih odnosa između naše dve zemlje u svetlu predstojeće 2021. godine, u kojoj slavimo 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Živela Srbija! Živele Sjedinjene Države! - poručio je Đurić.

Specijalni izaslanik odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poželeo je Đuriću dobrodošlicu. - Dobro došao, Marko. Počastvovani smo što ste u SAD - napisao je Grenel na Tviteru.

Ričard Grenel
foto: AP/Kay Nietfeld

Podsetimo, Vlada Srbije je 8. oktobra razrešila Đurića sa mesta funkcije direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i na istoj sednici ga imenovala za ambasadora Srbije u SAD. Agreman administracije u Vašingtonu je dobio u rekordnom roku.

Bejzbol, kokteli i planinarenje

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri poželeo je Marku Đuriću sreću. - Neka je sa srećom, Marko Đuriću. Obavezno odvojte malo vremena za istraživanje! Posetite bejzbol utakmicu Nationals. Uživajte u planinarenju u nacionalnom parku ShenandoahNPS, našoj verziji Fruške gore, i probajte koktele na terasi „Hajv bara“ - napisao je Godfri na Tviteru.

Entoni Godfri
foto: Beta/Mileta Mirčetić

Kurir / I. Ž.

Foto: Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja