BRNABIĆEVA SE SASTALA S DUBRAVKOM NEGRE: Odlična saradnja Srbije i EIB
Foto: EPA/Andrej Cukić

OPROŠTAJNA POSETA

BRNABIĆEVA SE SASTALA S DUBRAVKOM NEGRE: Odlična saradnja Srbije i EIB

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu direktorku Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravku Negre i poručila da je u protekle četiri godine mnogo važnih projekata u Srbiji realizovano zahvaljujući dobroj saradnji sa EIB, ali i ličnom angažovanju direktorke Negre.

Značajni pomaci su učinjeni u brojnim oblastima, rekla je Brnabić a kao najznačajnije navela u sferi obrazovanja, zdravstva, nauke i transportne infrastrukture.

Uz zahvalnost Negre za odličnu saradnju, predsednica vlade posebno je istakla izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Nišu i Novom Sadu kao i projekat povezane škole.

Direktorka Negre je naglasila da je za EIB veoma važno to što su u Srbiji prepoznati kao pouzdani partneri za ključne strateške projekte i posebno izdvojila investiranje u zdravstveni sistem Srbije, što je omogućilo da bude rekonstruisano preko dvadeset regionalnih bolnica i Klinički centar Niš.

Negre je zahvalila premijerki Brnabić na podršci i ukazanom poverenju, izrazivši nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track