PREMIJERKA ANA IMA NOVU FRIZURU I VEĆ SAD SVI KAŽU: Šišam se na Brnaby! I dalje je kratko, ali oblik je TOP (TVIT, ANKETA)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

šta KAžete, kako joj stoji?

PREMIJERKA ANA IMA NOVU FRIZURU I VEĆ SAD SVI KAŽU: Šišam se na Brnaby! I dalje je kratko, ali oblik je TOP (TVIT, ANKETA)

Politika -

I dalje se šiša na kratko ali je oblik skroz drugačiji, pogledajte!

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić rekla je jutros da je današnji dan veliki za Srbiju jer počinje vakcinacija protiv korone te početak kraja pandemije ovog opasnog virusa.

Ana Brnabić
foto: Stefan Stojanović

Upravo jutros, premijerka Brnabić, dr Darija Kisić Tepavčević i dr Kon bili su prvi koji su se vakcinisali protiv korone i time dali lični primer.

Mnogi su jutros komentarisali da premijerka Ana ima i novu frizuru za ovaj važan i veliki dan, a većina je rekla da je novi friz top!

1 / 10 Foto: Stefan Stojanović

Premijerka se i dalje šiša na kratko, ali oblik je drugačiji pa je njena nova frizura na mrežama već dobila ime - brnaby!

Brnabić: Cena vakcina je tržišna, kada drugi objave i mi ćemo

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija nabavlja vakcine po cenama koje su na tržištu i da ćemo kao zemljla objaviti njihovu cenu kada to budu uradile i druge zemlje i EU.

Na pitanje novinara zbog čega je ugovor sa Fajzer-Biontekom proglašen strogo poverljivim oko cena, Brnabić je rekla: "Ssto se tiče cene vakcine, takav je dogovor sa prozvođačem. Nisam videla ni da je bilo koja druga zemja to objavila, osim što je belgijska ministarka zdravlja objavila cenu na tviteru, pa su povukli taj tvit".

Branbić kaže da nijedna druga zemlja nije objavila cenu, kao i da Srbija nema problem da kaže koliko smo platili tu vakcinu ili neku drugu, zato što je takva cena vakcina na tržištu.

"Ponosan sam što nismo imali problem u plaćanju avansa i što nismo razmišljali ni o cenama vakcina, niti je bilo pitanje da li će vakcina biti besplatna. Biće besplatna za sve građane Srbije. Tako da zbog toga nemam problem i kada god proizvođači vakcina i EU i ostale relevantne međunarodne organizacije kažu koja je cena vakcina, mi ćemo to pratiti bez imakvog problema", zaključila je Brnabić.

Za razumne ljude ovo mora biti dovoljno...

Brnabić je istakla danas da je to što su se ona i pojedini članovi Kriznog štaba, ali i ugledni akademik prof. dr Predrag Peško, vakcinisali protiv korona virusa, dobar signal da postoji poverenje u bezbednost vakcine.

"Ne samo što sam se vakcinisala ja, kao predsednica vlade, već je važnije što su se vakcinisali dr Kon ili jedan od naših najboljih hirurga, akademik Predrag Peško. To za razumne ljude mora biti dovoljno da ih uveri da su vakcine bezbedne i da je ovo pravi način", rekla je Brnabić upitana da li je to što se ona vakcinisala dovoljno da svi koji se protive vakcini promene mišljenje, te šta će se još preduzeti po tom pitanju. Premijerka je ukazala da smo u godini na izmaku svi najbolje videli kako izgleda svet bez vakcine. "Meni se takav svet ne sviđa", konstatovala je Brnabić.

Podsetila je na problem sa epidemijom malih boginja, od pre par godina, kada je pao imunitet cele populacije i kada su, kaže, i mala deca umirala od bolesti, koja je bila potpuno iskorenjena. "Vakcina je stvar medicine, ne čak ni modernog sveta. To je način na koji spašavate čovečanstvo od bolesti. Sve teorije zavere pripadaju nekom 'trećem oku' i nisu za ozbiljnu raspravu", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track